Élet-Stílus

Újabb fordulat Räikkönen-ügyben

Kimi Räikkönen a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában cáfolta, hogy a Mercedes GP iránt érdeklődne, sokkal valószínűbb az F1-ből való távozás, sőt a 2011-es visszatérés is kétséges.

A menedzserei után az F1.com-nak adott interjújában maga Kimi Räikkönen is nyilatkozott a jövőjéről. A finn nem sok biztatót tud mondani a szurkolóinak.

“Igen, úgy tűnik, kiszállok jövőre. Nem tudtam megegyezni a McLarennel, úgyhogy a távozás mellett döntöttem. Úgy éreztem, hogy a McLaren jelenti a legjobb lehetőséget számomra a győzelmekre és a bajnoki címre, és ha ez nem jön össze, akkor szabadságra megyek egy évre – és hogy őszinte legyek, 2011-ben is csak akkor térek vissza, ha versenyképes autót kaphatok” – magyarázta a finn.

Bizonytalan az Iceman jövője (MTI/EPA)

Bizonytalan az Iceman jövője (MTI/EPA)

Bár Räikkönen menedzsere a mercedeses szerződés lehetőségét is pedzegette, a versenyző nem érdeklődik különösebben a volt Brawn GP iránt: “Nem tárgyaltam a Brawnnal. Szerintem most, hogy beszállt a Mercedes, két német pilótájuk lesz jövőre.”

Kimi egyelőre arról sincs meggyőződve, hogy a 2010-es kihagyás után biztosan visszatér az F1-be. A versenyzést szereti, de csakis akkor érdekli a Forma-1, ha győzhet.

“Ahogy mondtam, 2011-ben csak úgy jövök vissza, ha versenyképes autót kapok. Nem akarok csak egy lenni a sok közül, az nem izgat. Persze sok idő van még addig, majd meglátjuk. Az álmomat már valóra váltottam, amikor megnyertem a világbajnoki címet. Szeretnék még újra bajnokságot nyerni, de az csak jó autóval lehet, ilyen egyszerű ez. Élveztem az F1-es éveimet, és vannak még ambícióim, a megfelelő körülmények között szívesen visszajövök. Az ajtó nyitva van.”

Räikkönennek egyelőre még nincsenek konkrét tervei 2010-re, de valószínűleg ralizni fog: “Nem is tudom. Meglátom, mi a helyzet a ralival, persze ebben az esetben is csak versenyképes autóval szeretnék versenyezni. Ha ez nem jön össze, akkor a családommal, a barátaimmal töltök majd több időt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik