Élet-Stílus

Négy játékosától is megszabadulna a Liverpool

A Vörösök Babel, Dossena, Voronyin és Degen lepasszolásával tennék helyre könyvelésüket.

Nem csak a játék akadozik manapság Liverpoolban, az angol sajtó szerint a klub pénzügyei sincsenek rendben. Az amerikai tulajdonosok várhatóan több mint 200 millió eurós deficittel zárják az évet. A Vörösök vezetősége most arra készül, hogy néhány létszámon felülivé vált, de túlfizetett játékos eladásával, vagy kölcsönadásával csökkentse a veszteséget.

A klub négy játékosától, Ryan Babeltől, Andrea Dossenától, Andrij Voronyintól és Philipp Degentől szeretne megválni, és a labdarúgóknak már kérőjük is akadt.

Dossenát nyáron már majdnem szerződtette a Napoli, a klub elnöke Aurelio De Laurentiis pedig továbbra is érdeklődik az olasz balhátvéd iránt. A feltételek azonban időközben megváltoztak, a dél-olaszok a következő szezonban csak kölcsönben foglalkoztatnák a játékost.

Voronyin a Herthánál eltöltött sikeres kölcsönjáték után visszatérne a Bundesligába, ahogy a Borussia Dortmundtól ingyen megszerzett Philipp Degen is. Voronyin 12, Degen egy meccsen szerepelt idén a Liverpoolban, mindkettőjük fizetése meghaladja a heti 40 000 fontot. Az ukrán támadót és a svájci védőt több csapat is megkörnyékezte Németországból, jelenlegi bérüket azonban egyik sem tudta garantálni.

Bár Babel a múlt héten arról beszélt, hogy látja a jövőjét az Anfield Roadon, a holland csatár korábban többször is kijelentette, szeretne visszatérni az Ajaxhoz, hogy biztosítsa helyét a hollandok világbajnoki keretében. Az amszterdami klub örömmel látná ismét soraiban a támadót, de maximum kölcsönben.

Rafa Benítez a kiegészítő játékosok távozásával keletkező űrt az utánpótlás csapatból kiemelt tehetséges labdarúgókkal töltené ki. A felnőtt kerethez valószínűleg Nathan Eccleston, és a finn Lauri Dalla Valle csatlakozna először.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik