Élet-Stílus

Futballháború Egyiptom és Algéria között – videó

Kisebbfajta futballháború tört ki Egyiptom és Algéria között, miután az utolsó, Kairóban megrendezett vébéselejtezőn a hazai csapat két góllal nyert. A vendégeket megdobálták, utcai zavargások törtek ki.

A két afrikai válogatott azonos ponttal és gólkülönbséggel végzett a selejtezőcsoportja élén, a két gárda szerdán Szudánban rájátszásban dönt a világbajnoki részvételről.

A 2-0-lal zárult kairói találkozó kapcsán a vendégeket erősítő Haled Lemmusia közölte: megfélemlítették őket az egyiptomi szurkolók, és a nemzetközi szövetségnek (FIFA) el kellett volna halasztani a meccset.

Egyiptom-Algéria 2-0

“Néhány huligán kövekkel dobálta meg a csapatbuszt a repülőtérről a hotelbe menet, négyünk megsérült, nekem össze kellett varrni a fejemet – mesélte a játékos. – Valamennyien falfehéren léptünk pályára. Ha a FIFA az egyiptomiakat akarja látni a vb-n, inkább mondja meg nyíltan. Fordított esetben ők azonnal hazamentek volna, és a zöld asztalnál kiharcolták volna a három pontot.”

Miután kiderült, hogy a kairói utcai zavargásokban 12 hazai és 20 vendégszurkoló megsérült, Algériában valóságos hisztéria tört ki: a sajtó “mészárlásról”, négy halottról és több száz sebesültről írt. Az országban egymást érik a bojkottfelhívások az egyiptomi termékekre és tévésorozatokra. Máris több ezer szurkoló jelezte, hogy különgéppel kíván elrepülni a sorsdöntő szudáni mérkőzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik