Élet-Stílus

Djokovics nagy csatában nyert Párizsban

Novak Djokovics nyerte a párizsi tenisztornát, miután a döntőben három szettben legyőzte Gael Monfilst.

A vasárnapi döntőben a harmadik helyen kiemelt szerb teniszező könnyedén, 6:2-re nyerte az első szettet, majd a második felvonásban már 3:0-ra is vezetett, a folytatásban azonban elbizonytalanodott, ezzel egy időben Gael Monfils feljavult.

Ennek aztán az lett az eredménye, hogy a nyurga, 193 centiméteres magas francia játékos beérte a sokat hibázó Djokovicsot, ráadásul 5:5-nél a játszma során másodszor is brékelte ellenfelét, s ezután saját adogatójátékát hozva 7:5-tel egyenlített.

Djokovics a harmadik, döntő szettre összekapta magát, de lendülete hamar alábbhagyott, mint ahogy az előnye is elfogyott, a hazai közönség előtt szereplő Monfils 1:4-ről 4:4-re alakította az állást – és innen fej fej mellett haladtak 6:6-ig.

A mérkőzést lezáró rövidítésben Djokovics 1-2 után zsinórban három pontot nyert meg, s előnyét már nem is engedte ki a kezéből – végül egy kettős hiba tett pontot a 2 óra 38 percig tartó finálé végére. A 22 esztendős szerb játékos idei ötödik, pályafutása 16. tornagyőzelmét aratta, egyúttal 4-0-ra módosította a Monfils elleni mérlegét.

Párizs, férfi torna, döntő:
Djokovics (szerb, 3.)-Monfils (francia, 15.) 6:2, 5:7, 7:6 (7-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik