Élet-Stílus

Új-Zéland is ott lesz a vb-n – videó

Új-Zéland is kijutott a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, miután az interkontinentális pótselejtező szombati visszavágóján 1-0-ra legyőzte a vendég Bahreint.

A párharc egyetlen gólját Rory Fallon szerezte, a fiatal csatár szöglet után fejjel talált be, és ezzel Új-Zéland 1982 óta első alkalommal, története során másodszor jutott ki a labdarúgó-világbajnokságra. Az angol Plymouthban futballozó Fallon mellett Mark Preston volt a „kiwik” hőse, a kapus ugyanis az 52. percben megfogta Szajed Adnan büntetőjét.

Bahreinnek nincs szerencséje: négy évvel ezelőtt szintén a pótselejtezőben maradt alul, akkor Trinidad és Tobagótól kapott ki – a vb-n való debütálás így továbbra is várat magára. „Ez a csapat mindent megtett azért, hogy megvalósítsa az álmait. Hihetetlen. Visszatértünk. Ott vagyunk a vb-n” – nyilatkozta örömittasan a „kiwik” szövetségi kapitánya, Ricki Herbert, aki ’82-ben ott volt a spanyolországi seregszemlén.

Egyébként a Bahrein elleni pótselejtező wellingtoni visszavágóját 35 100-an látták a helyszínen, s ez rekord, korábban soha ennyien nem voltak kíváncsiak Új-Zélandon egy futballmérkőzésre.

24 csapat helye már biztos

Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság, Koreai NDK, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Brazília, Chile, Paraguay, Argentína, Dél-afrikai Köztársaság (rendező jogán), Elefántcsontpart, Ghána, Mexikó, Egyesült Államok, Honduras, Új-Zéland. Még nyolc hely kiadó.

Szombaton Afrikából több válogatott csatlakozik a vb-mezőnyhöz.



Ázsiai-óceániai pótselejtező, visszavágó:

Új-Zéland – Bahrein 1-0 (1-0)
Gól: Fallon (45.)
Tj.: Új-Zéland, 1-0-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik