Élet-Stílus

Kiütéses veszprémi győzelem

Az MKB Veszprém parádézott szombaton a kézilabda Bajnokok Ligájában: 17 góllal intézte el Boszna Szarajevót, és vezeti a csoportját. A nőknél a Győr Spanyolországban nyert.

Kiütéses, 17 gólos győzelmet aratott a bosnyák Boszna Szarajevó felett a Bajnokok Ligája 5. fordulójában, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoport élére került.

A Veszprém parádésan játszott az első félidőben, gyakorlatilag tetszés szerint érte el góljait, az eddig komoly eredményeket felmutató Szarajevónak viszont semmi sem sikerült, még az időkérés sem segített rajta. A második játékrészben a tetemes előny birtokában már a cserék is szóhoz jutottak a hazai oldalon, ám így is folytatódott a közönségszórakoztató játék. A Veszprém jövő szombaton Szarajevóban lép pályára.

Győri diadal

A továbbjutás szempontjából roppant fontos két pontot szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a spanyol Itxako otthonában, a Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

Jól kezdett a magyar bajnokcsapat, ám egy kiállítás megtörte a lendületet, és fordítottak a hazaiak. Azonos létszámban megint az ETO akarata érvényesült, azonban a győzelmi kényszerben lévő spanyolok harcosan küzdöttek. Egyenlítettek is, de végül a jobban összpontosító Győr vonult előnnyel pihenőre (9-10).

A fordulás után is őrizte sovány vezetését a vendéggárda. Az Itxako hiába lett egyre keményebb, lassan felőrölte erejét az, hogy állandóan rohant az eredmény után. Így aztán a hajrában már megnyugodhatott az ETO, s végül biztosan, hat góllal nyert.

Férfi BL, 5. forduló:
MKB Veszprém-Boszna Szarajevó (bosnyák) 35-18 (22-7)

Az állás:
1. MKB Veszprém 8 pont/5 mérkőzés (154-122)
2. Rhein-Neckar Löwen 8/5 (164-143)
3. Kielce 5/4
4. Chambéry 3/4
5. Velenje 2/5 (132-141)
6. Boszna Szarajevó 2/4 (125-161)

Női BL, 4. forduló:
Itxako (spanyol)-Győri Audi ETO KC 14-20 (12-10)

Az állás:
1. Valcea 6 pont
2. Zvenyigorod 5
3. Győr 4
4. Itxako 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik