Élet-Stílus

Belgium-Magyarország 3-0

A magyar labdarúgó-válogatott a szezonzárón sima, háromgólos vereséget szenvedett Belgiumban.

Barátságos mérkőzés:
Belgium-Magyarország 3-0
Gent, v.: Picirrillo (francia)
Gól: Fellaini (36.), Vermaelen (55.), Mirallas (61., 11-esből)
Belgium: Gillet – De Roover, Van Buyten, Vermaelen, Lombaerts – Fellaini (Buffel, 89.), Geraerts (Kompany, 46.) Vertonghen – De Sutter (Sonck, 76.), Mirallas (Lamah, 76.), Hazard
Magyarország: Király (Fülöp, 46.) – Bodnár (Horváth G., 46.), Vanczák, Juhász, Halmosi – Sándor Gy., Tóth B., Buzsáky (Bodor, 46.) – Dzsudzsák (Vadócz, 88.), Torghelle, Rudolf (Priskin, 46.)

92. perc: Picirrillo lefújta a mérkőzést.

90. perc: még két percet ráhúznak a csapatok.

84. perc: a csereként beállt Lamah méterekkel lőtt a kapu mellé.

79. perc: Dzsudzsák 14 méterről állítgatás nélkül lőtt, Gillet bravúrral védett.

74. perc: Belgiumban légióskodó Tőzsér tűzött kapura egy szabadrúgást 29 méterről, a labda ugyan túljutott a sorfalon, de Gillet lestoppolta a jobb alsó sarok előtt.

72. perc: Dzsudzsák 28 méterről, szabadrúgásból fölé lőtt.

70. perc: Hazard lövése után megpattant a labda, s centikkel a léc fölé vágódott.

66. perc: Priskin 18 méteres, gyenge lövését Gillet könnyedén fogta.

61. perc: Fülöp ugyan megsejtette, hogy merre jön a labda, de nem tudott hárítani. Mirallas védhetetlenül a jobb felső sarokba lőtt, és ezzel 3-0-ra módosította az állást.

60. perc: Juhász megmozdulásáért tizenegyest kaptak a belgák, a védő meg sárgát.

55. perc: Hazard szabadrúgásánál elbambultak a magyar védők, a jobb kapufánál helyezkedő Vermaelen pedig közelről a kapuba pofozta a labdát (2-0).

53. perc: Lombaerts üggyel-bajjal tisztázott Priskin elől, majd Dzsudzsák jobboldali szögletét követően Vanczák fejelt, az ide-oda pattogó labdát kivágták a belga védők.

52. perc: Tóth hibáját követően Fellaini könnyen megduplázhatta volna a belgák előnyét, de ordító helyzetben, mintegy négy méterről a bal kapufa mellé pörgetett.

46. perc: elkezdődött a második játékrész.

45. perc: vége az első félidőnek, megérdemelten vezetnek a hazaiak.

42. perc: Vertonghen szabadrúgásból, mintegy 23 méterről a bal alsó sarkot vette célba, Király nagy bravúrral védett, de csak másodszorra tudta birtokba venni a labdát.

38. perc: vezet a belga válogatott! Mirallas átadása után Fellaini remekül fordult kapura, és sajnos a lövése is nagyszerű volt: 15 méterről a bal felső sarokba „spiccelt” (1-0).

36. perc: De Sutter került helyzetbe, s 14 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé lőtt.

33. perc: Dszudzsák került lövőhelyzetbe a bal oldalon, de lecsúszott a lábáról a labda.

28. perc: Király megmutatta, miként kell egy kézzel elcsípni egy beadást.

26. perc: Vertonghen távoli lövése után a labda méterekkel kerülte el Király kapuját.

23. perc: Bodnár húzott el a jobb oldalon, középre adott, Lombaerts azonban kibikázta a labdát. Legalább támadtunk…

20. perc: De Sutter kapott átadást a bal oldalról, kapura is kanalazta a labdát, de Juhász szögletre mentett. A sarokrúgás után Vertonghen csúnyán fölé durrantott.

17. perc: Vertonghen életerős lövését Vanczák fejjel blokkolta – egy picit meg is szédült.

Egyelőre rossz nézni, ami a pályán zajlik: alig akad pontos passz, rendkívül alacsony a színvonal. A közönség magyar része kiadta a jelszót: harcoljatok!

Sok a szabálytalanság, emiatt nem beszélhetünk folyamatos játékról, a belgáknál van többet a labda, ugyanakkor komoly helyzetet eddig nem tudtak kialakítani.

4. perc: jobboldali szabadrúgás és egy csúsztatás után Van Buyten került helyzetbe, de a francia játékvezető szerint szabálytalanul támadta a labdáért nyúló Király Gábort.

1. perc: veszélyesen szállt középre a labda a jobb oldalról, de sikerült tisztáznunk.

1. perc: a magyar csapat kezdte a találkozót.

Szakad az eső és viharos szél fúj Gentben.

Király Gábor több mint három év után kapott lehetőséget ismét a nemzeti együttesben: a 70-szeres válogatott kapus 2006. október 11-én, a Máltán elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával húzta magára legutóbb a címeres mezt.

Szombaton 12. alkalommal csap össze egymással a belga és a magyar labdarúgó-válogatott. Az eddigi mérleg nem túl hízelgő a magyarokra nézve, ugyanis 11 mérkőzésen mindössze kétszer győzött a csapat – utoljára 1958-ban! – és két döntetlent ért el, hétszer pedig kikapott. Legutóbb 1994. június 8-án találkozott a két válogatott, s akkor a belgák hazai pályán 3-1-re nyertek barátságos találkozón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik