Élet-Stílus

Komanék ismét olasz lecke előtt

Péntek délután sorsdöntő találkozóra kerül sor Győrben: a magyar U21-es válogatott az olaszokat fogadja, s a két - az Eb-selejtezők során eddig már hibázó - csapat az életéért játszik. Egervári Sándor péntek délben a kezdőcsapatát is meghirdette.

A Wrexhamben jókora (1-4) verésbe beleszaladó magyar együttes tizenhárom U20-as vb-bronzérmessel kiegészülve próbálja útját állni az egyiptomi tornához képest lényegesen „izmosabb” azzurrinóknak.

Az olaszok is csehül állnak; három eddigi találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, míg Walesben kikaptak (1-2), és ami meglepőbb, hazai pályán nem bírtak a korábban a luxemburgiaktól is vereséget szenvedő bosnyákokkal (1-1).

Az olasz stáb ennek megfelelően óvatos, Pierluigi Casiraghi például megpróbálja levenni a tervet tanítványai válláról. A Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva arról elmélkedett, hogy a minél jobb teljesítmény érdekében igyekszik „tehermentesíteni” együttesét.

„Azt szeretném, ha játékosaim nem éreznék a nyomást” – így a Lazio egykori klasszisa. „Ha úgy lépnek pályára, hogy játszanak egyet, akkor nem lehet baj. Optimális lenne, ha javuló játékkal nyernénk. A csapat egyre jobb, és nagy lehetőség előtt áll.”

A vendégeknél a Milanban is megfordult sérült Paloschi kivételével olyanok is pályára lépnek Győrben, mint az Inter két üdvöskéje, Balotelli és Santon, a Fiorentiában lassan alapembernek számító De Silvestri avagy az angol Manchester Unitedben tavasszal igencsak nagyot alakító Macheda, illetve a Chelsea tartalékcsapatának gólvágója, Borini.

Macheda és Alex Ferguson parolája - az olasz remekelt tavasszal (MTI)

Macheda és Alex Ferguson parolája – az olasz remekelt tavasszal (MTI)

A magyarok idejekorán megkezdték a ráhangolódást. A hőemelkedése miatt pihenő Gosztonyin kívül az U21-es – egyben olimpiai – válogatott valamennyi tagja részt vett a szerda délutáni edzésen Telkiben. A hazai szövetség beszámolója szerint a szakmai stáb tagjai délelőtt az 1-1-re végződött Bosznia-Hercegovina-Olaszország mérkőzést elemezték a játékosok számára.

A találkozóval kapcsolatban Egervári Sándor szövetségi edző elmondta: az olasz gárda Európa egyik legjobbja ebben a korosztályban is, ám a boszniai meccsen a futball azon törvénye igazolódott be, amely szerint nem mindig nyer a több helyzetet kidolgozó gárda. Ezt követte délután nagy szélben, kellemetlen esőben a mintegy hetvenperces tréning. A magyar csapat a pénteken 16 órakor kezdődő győri mérkőzés előtt a csoport második helyén áll, két ponttal megelőzve a harmadik, s ugyancsak negyedik selejtezőjére készülő olasz együttest.

Egervári Sándor csütörtökön két edzést tartott, a péntek délelőtti programban taktikai értekezlet szerepel, majd az ebéd után indul a csapat Győrbe. Szerda délután megérkezett, majd elfoglalta győri szálláshelyét az olasz együttes.

Pintér Ádám, a csapat egyik apembere péntek reggelre belázasodott, így nem játszhat. A győri mérkőzést – melyre a belépés díjtalan – Egervári Sándor szövetségi edző döntése alapján a következő összeállításban kezdi a magyar együttes:
Gulácsi Péter – Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Szabó János, Kádár Tamás – Gosztonyi András, Varga József, Elek Ákos, Koman Vladimir – Németh Krisztián, Simon András.

U21-es Eb-selejtező, 3. csoport
16.00: Magyarország-Olaszország
Győr. Vezeti: Clattenburg (angol)

a magyar keret

Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Pintér Ádám (MTK), Debreceni András (Honvéd), Kádár Tamás (Newcastle), Szabó János (Paks), Zámbó Bence (Győr), Vadnai Dániel (MTK)
Középpályások: Margitics Andor (Újbuda), Koman Vladimir (Bari), Varga József (DVSC), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (MTK), Korcsmár Zsolt (Újpest), Gyömbér Gábor (Pápa), Szakály Dénes (Videoton), Varga Roland (Brescia)
Csatárok: Németh Krisztián (AEK), Simon András (Córdoba), Futács Márkó (Bremen), Lencse László (MTK).

az olasz keret

Kapusok: Vincenzo Fiorillo (Sampdoria), Vito Mannone (Arsenal), Andrea Seculin (Fiorentina)
Védők: Gabriele Angella (Empoli), Lorenzo Ariaudo (Juventus), Michele Cremonesi (Cremonese), Davide Brivio (Vicenza), Lorenzo De Silvestri (Fiorentina), Angelo Ogbonna (Torino), Andrea Ranocchia (Bari), Francesco Renzetti (Padova), Davide Santon (Inter)
Középpályások: Antonino Barilla (Reggina), Francesco Bolzoni (Frosinone), Luca Marrone (Juventus), Mattia Mustacchio (Ancona), Andrea Poli (Sampdoria), Ezequiel Matias Schelotto (Cesena), Roberto Soriano (Sampdoria)
Csatárok: Mario Balotelli (Inter), Fabio Borini (Chelsea), Guido Marilungo (Sampdoria), Federico Macheda (Manchester United)

U21-es Eb- és olimpiai selejtező
A 3. csoport eddigi mérkőzései:
március 27.:
Luxemburg-Wales 0-0
Március 31:
Wales-Luxemburg 5-1 (4-0)
Gól: Eardley (11., 11-esből), Brown (12.), King (34.), Church (41.), Wilson (79.), illetve Polidori (57.)
Június 6.:
Magyarország-Luxemburg 3-0 (2-0)
Gól: Présinger (14.), Koman (36.), Korcsmár (72.)
Június 10.:
Luxemburg-Magyarország 0-1 (0-1)
Gól: Filkor (26.)
Augusztus 12.:
Wales-Magyarország 4-1 (3-1)
Gól: MacDonald (16.), Evans (36., 41.), King (91.), illetve Korcsmár (18.)
Szeptember 4.:
Bosznia-Hercegovina-Luxemburg 0-1 (0-0)
Gól: Twimumu (75.)
Szeptember 4.:
Wales-Olaszország 2-1 (1-1)
Gól: Ribeiro (8.), Ramsey (68.), illetve Paloschi (23.)
Szeptember 8.:
Olaszország-Luxemburg 2-0 (1-0)
Gól: Poli (45+1.), Balotelli (93.)
Október 10.:
Wales-Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0)
Gól: Evans (56., 92.)
Október 13.:
Olaszország-Bosznia-Hercegovina 1-1 (1-1)
Gól: Marilungo (8.), illetve Coric (30.)

A csoport állása:
1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 6/3, 3. Olaszország 4/3 (4-1), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik