Élet-Stílus

Új sportkocsin dolgozik a Jaguar

Az Autoexpress információi szerint a brit autógyár egy a jelenlegi XK sorozatnál kisebb modell piacra dobását tervezi. A Jaguar ugyanis szeretne ellenfelet állítani a Porsche Caymannak/Boxsternek, az Audi TT RS-nek, illetve Mercedes SLK-nak.

Ahogy a felsorolt autókból látszik, a Jaguar két modellen dolgozik, azaz a kétüléses kupé mellett roadster is készülne. Természetesen az XF és az XJ formáját követné a kocsi. Azaz a hangsúlyos krómozott hűtőmaszk és a húzott lámpák mellett az elegáns vonalak dominálnak. A Jaguar hagyományainak megfelelően a jármű váza, illetve a karosszéria elemei is alumíniumból készülnének.

Ami a motorokat illeti, nincs nagy variáció, a már meglévő erőforrásokat alkalmaznák a 3000-es V6-ost, illetve az 5,0 literes V8-as kerülne kocsiba. Előbbi 238, utóbbi 385 lóerős teljesítménnyel. Az erősebb motorral a C-Type-ra keresztelt járgány nagyjából öt másodperc alatt gyorsulhat száz km/órára, végsebessége 280 körül alakulna.

Elölről - hátulról (vezess.hu)

Elölről – hátulról (vezess.hu)

Nem lehet kizárni, de kevéssé valószínű, hogy a fenti motor 500 lovas, kompresszoros változatát is bevetné a cég, azt valószínűleg megtartják a korábban tervezett, a XJ 220 utódjának szánt sportkocsinak. Bár annak elkészülését igencsak veszélyezteti a gazdasági válság.

Ellenfeleiből adódóan a Jaguar C-Type ára 16-21 millió között alakulna. A modell tanulmány kivitelére 2011-ben lehet számítani, majd egy évre rá jöhet az igazi autó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik