Élet-Stílus

A tapasztalt játékosokban bízik az FTC edzője

Craig Short, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint elsősorban a tapasztalt játékosoknak köszönhető, hogy a gárda egyre jobban teljesít, s ha rajta múlna, a téli átigazolási időszakban is rutinosabb futballistákat szerződtetne.

A 41 éves szakember a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy kinevezésekor úgy érezte, a fiatal labdarúgók nem tudják elviselni a rájuk nehezedő nyomást, és az eredménykényszert, ezért a tapasztaltabb magyar játékosok segítségével igyekezett felrázni az alakulatot.

“Lipcsei Péter, Rósa Dénes, és Ferenczi István is sokat tett azért, hogy a csapaton belüli hangulat jobb legyen – mondta Short. – De a klub minden tagja érezte, hogy szükség van a változásra, mert a rossz sorozat miatt leszállóágba került a Ferencváros, és senki sem akarta azt, hogy a következő szezonban ismét a másodosztályban szerepeljünk.”

A szakvezető hozzátette, hogy kinevezése óta is tartja a kapcsolatot Bobby Davison korábbi trénerrel, aki jelenleg a Sheffield United utánpótlás-nevelési programjában látja el a játékosmegfigyelői teendőket. Short újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy kicsit változtatott az edzéseken és az alkalmazott taktikán is.

“A jövőmmel kapcsolatban őszintén megmondhatom, hogy egyelőre semmit sem tudok, jelenleg a pénteki, Budapest Honvéd elleni találkozóra koncentrálok, ahol mindenképpen támadó felfogásban szeretnénk futballozni, hazai pályán ugyanis csak a győzelemre törekedhetünk. A zárt kapuk miatt természetesen nem lesz olyan a hangulat a stadionban, mint amikor a szurkolóink is jelen vannak, de azt mondtam a játékosoknak, hogy a televízióban közvetítik az összecsapást, tehát a drukkereink ugyanúgy szorítanak majd értünk, mintha kint lehetnének a helyszínen.”

Short hangsúlyozta, hogy ha tapasztaltabb edzőt szeretnének szerződtetni a helyére, akkor nagyon szívesen visszamenne az NB III-as együtteshez, amelynek az irányítását nagyon élvezte. A tréner megbízatása december 31-én jár le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik