Élet-Stílus

Alex Ferguson négymeccses eltiltást kapott

Csütörtökön kettő plusz két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással és húszezer fontos pénzbüntetéssel sújtották a játékvezetőt bíráló Alex Fergusont, a Manchester United vezetőedzőjét.

Az angol címvédő szakvezetőjea Sunderland elleni 2-2-vel zárult október 3-i találkozón úgy fogalmazott, hogy Willey játékvezető kondicionális hiányosságai miatt nem tudta kézben tartani a találkozót. A szakember később elnézést kért a bírálatért.

A kétmeccses büntetés valójában négy: az eredeti négy meccsre szóló eltiltásból kettőt kell letöltenie a 67 éves trénernek, kettő végrehajtását pedig a 2010-11-es szezon végéig felfüggesztették. A döntést az angol szövetség (FA) hozta meg, miután a Peter Griffiths vezette fegyelmi bizottság egy tárgyalás keretein belül meghallgatta a skótot a Wembley Stadionban.

Az ítéletet meghozó FA ugyanakkor figyelmeztette a bírókat előszeretettel kritizáló – legutóbb a Chelsea elleni bajnokin is rossz vesztesnek bizonyuló – 67 éves szakembert, hogy amennyiben az eset megismétlődik, szigorúbb szankciókra számíthat, ráadásul felfüggesztett eltiltása is érvénybe lép.

Fergusont korábban már megbüntették bíróvegzálásai miatt. A 2007-08-as idényben a Bolton elleni találkozó játékvezetőjét, Mark Clattenburgöt „találta meg” (két meccses eltiltás, ötezer font), míg legutóbb – a Hull City elleni bajnokin Mike Dean működésével volt elégedetlen – szintén két találkozót volt kénytelen kihagyni, és tízezer fontja bánta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik