Élet-Stílus

Nyert, de így is leszerepelt a Real – videó

A Real Madrid hazai pályán ugyan legyőzte a harmadosztályú Alcorcont, de 4-1-es összesítéssel a kiscsapat jutott tovább a Spanyol Kupában.

A Real Madrid már a legjobb 32 között búcsút intett a Spanyol Király Kupának, miután – szégyenszemre – nem bírt a harmadosztályú ellenfelével. Az Alcorcon a hazai „odavágón” hatalmas meglepetésre simán, négy góllal verte a madridi sztárcsapatot, és a keddi esti visszavágón is szervezetten és jól futballozott – teljesen megérdemelten jutott tovább.

A Real az első perctől az utolsóig ugyan fölényben játszott a Bernabeuban, több helyzetet is kidolgozott, de a 81. percig képtelen volt fogást találni a rendkívül szervezett és lelkes Alcorcon védelmén, ráadásul a kapufa kétszer is kisegítette a kiscsapatot. A csereként beállt Rafael van der Vaart jobb alsó sarkos lövésével legalább a győzelmet kicsikarta a Real, mivel a hajrában két ziccer is kimaradt a túloldalon.

„A rosszul sikerült első mérkőzés után nagyon nehéz dolgunk volt. Küzdöttünk, hajtottunk, de csak a végén sikerült betalálnunk. Reméltünk, hogy korán vezetést szerzünk, ám ez nem jött össze. Nem tehetünk mást, gratulálunk az ellenfélnek, amely mind a két mérkőzésen jól játszott” – magyarázta Raul Albiol, a Real Madrid védője.

Real Madrid-Alcorcon 1-0

A királyi klub korábban 17-szer nyerte meg a Spanyol Király Kupát, utoljára az 1992/93-as szezonban, de döntős is meglehetősen régen, 2004-ben volt. Ráadásul tavaly – akárcsak most – a legjobb 32 között intett búcsút a sorozatnak.

Az ősi rivális Barcelona ugyanakkor könnyedén, 7-0-ás összesítéssel intézte el szintén harmadosztályú riválisát, a Cultural Leonesát, s az élvonali csapatok közül az Atlético Madrid, a Valencia, a Villarreal, a Deportivo La Coruna, a Sevilla, Málaga és az Osasuna szintén továbbjutott. Utóbbi csapatban Vadócz Krisztián végig a pályán volt a Xerez ellen 1-0-ra megnyert visszavágón – a pamplonaiak így kettős sikerrel léptek tovább.

Amit az Alcorconról tudni kell

Az 1971-ben alapított klub az első harminc évét a negyedik vonalban, illetve a területi ligában töltötte. A Segunda División B-ben, azaz a harmadosztályban 2000-ben mutatkozott be, majd azt követő években rendre a tabella középső régiójában zárt. Tavaly viszont a harmadik helyen végzett, de a playoffban nem sikerült kiharcolnia a feljutást, az utolsó körben Real Unión de Irún állította meg.


Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért:
Sporting Gijon-Recreativo Huelva (II.) 1-1, büntetőkkel: 2-4
Továbbjutott: a Huelva, 2-2-vel, büntetőkkel,

Barcelona-Cultural Leonesa (III.) 5-0
Tj: a Barcelona, 7-0-val.

Atlético Madrid-Marbella (III. osztályú) 6-0
Tj.: az Atlético Madrid, 8-0-val.

Valencia-Alcoyano (III.) 2-2
Tj.: a Valencia; 3-2-vel.

Villarreal-Puertollano (III.) 1-0
Tj.: a Villarreal, 2-1-gyel.

Deportivo La Coruna-Real Murcia (II.) 0-0
Tj.: a Deportivo La Coruna, 1-0-val.

Real Madrid-Alcorcon (III.) 1-0
Tj.: az Alcorcon, 4-1-gyel.

Tenerife-Celta Vigo (II.) 0-1
Tj.: a Celta Vigo, 3-1-gyel.

Osasuna-Xerez 1-0
Tj.: az Osasuna, 3-1-gyel.

Sevilla-Atlético Ciudad (III.) 5-1
Tj.: a Sevilla, 9-3-mal.

Málaga-Real Zaragoza 0-0
Tj.: a Málaga, 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik