Élet-Stílus

Kapussors: halál, betegség, hosszabbítás

A kapusokról szóltak a hírek kedden: Robert Enke meghalt, Gianluigi Buffon lázas beteg, emiatt kihagyja az olasz válogatott soros meccsét, Julio Cesar hosszabbított az Interrel. Rövid hírek.

A dán szurkolók Nicklas Bendtnert, az Arsenal 21 éves támadóját választották az év játékosává. A fiatal csatár egy másik elismerést is begyűjtött, a szeptemberben Portugáliának lőtt találata elnyerte az év gólja címet. Bendtner azonban nem örülhet maradéktalanul a díjaknak, az Arsenal kedden kora este bejelentette, hogy a játékost ágyéksérülés miatt meg kellett operálni. Bendtner december közepén edzhet ismét.

Bejelentette visszavonulását Vladimír Smicer, a Sparta Praha 86-szoros cseh válogatott középpályása. A 36 éves játékos rossz fizikai állapota miatt döntött a búcsú mellett.

Valószínűleg nem folytatja a futballt a West Ham 25 éves támadója, Dean Ashton sem. A csatár 2006-ban, az angol válogatott egyik edzésén szenvedett bokasérülést, és azóta nem épült fel. A West Ham 7 millió fontos kártérítést követel az angol szövetségtől.

Nem lép pályára a portugál nemzeti csapatban Cristiano Ronaldo a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki pótselejtezőkön. A válogatottba bokasérülése ellenére is meghívott aranylabdás játékost a portugál szövetség orvosai is alkalmatlannak találták a játékra.

Seydou Keita után Zlatan Ibrahimovic is kidőlt a Barcelona támadósorából. A svéd csatár a Málaga elleni bajnokin szenvedett kisebb húzódást, egy hetet kell kihagynia.

A Fiorentina keddi edzésén meghúzta combját Riccardo Montolivo. A középpályás így nem tud játszani az olasz labdarúgó-válogatott szombati, Hollandia elleni barátságos mérkőzésén, amelyre Daniele De Rossi arccsonttörése után kapott meghívót.

Lipp ezúttal nem számíthat Buffonra (MTI/EPA)

Lippi ezúttal nem számíthat Buffonra (MTI/EPA)

Gianluigi Buffon játéka is kérdéses az említett találkozón, miután kedden magas láz miatt kihagyta csapata edzését. Az orvosok az új influenza lehetőségét kizárták.

2012-ig meghosszabbította szerződését Azerbajdzsán válogatottjával Berti Vogts. A Nationalelffel Eb-győztes, 62 éves német tréner 2008 óta ül az azeriek kispadján.

Szintén szerződést hosszabbított az Inter brazil kapusa, Julio Cesar, a korábban a Manchester Uniteddel is szóba hozott játékos 2014-ig marad Milánóban.

Kedden este elhunyt a német válogatott és a Hannover 96 együttesének kapusa, Robert Enke. A 32 éves játékost egy vonat gázolta halálra, a hírek szerint öngyilkos lett.

A hírcsokrot partnerünk, a Focitpp.hu készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik