Élet-Stílus

Szakállamtitkár viheti a Nemzeti Galériát

Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára töltheti be március elsejétől a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatói posztját - írta a Népszabadság.

Tíz napja született meg a bírálóbizottságok javaslata öt nemzeti kulturális közintézmény főigazgatói posztjáról. A tizenhárom pályázót a minisztérium közlése szerint a napokban tájékoztatja végső döntéséről Hiller István.

A lap értesülése szerint a Magyar Nemzeti Múzeumnál nulladik forduló is zajlott, amelyben Romsics Ignác mellett további két neves történészt is megkeresett informálisan a miniszter, ők azonban nem éltek a felkínált lehetőséggel. A posztra Csorba László, a Római Magyar Akadémia volt igazgatója a legesélyesebb.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet esetében eredménytelen lett a pályázat. Ugyancsak érvénytelennek minősítették a pályázatot a Műszaki és Közlekedési Múzeumnál.

A Brüsszeli Magyar Intézet élére Reményi Krisztina, a bécsi Collegium Hungaricum vezetői posztjára Méhes Márton pályázott eséllyel – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik