Élet-Stílus

Ibrahimovic nem akar válogatott lenni

Zlatan Ibrahimovic, a Barcelona csatára egyelőre nem vállalja a játékot a svéd válogatottban, s gondolkodási időt kért Erik Hamrén szövetségi kapitánytól.

A 28 éves támadó egyelőre nem akarja ismét magára ölteni a címeres mezt, s ennek megfelelően a jövő szerdai, Olaszország elleni barátságos mérkőzésen sem vesz részt. Mindezt Erik Hamrén szövetségi kapitány jelentette be hétfőn este Stockholmban.

„Zlatan meglehetősen régóta gondolkodik már ezen a lépésen” – fűzte hozzá a múlt csütörtökön kinevezett szakvezető. „Természetesen ő a gárda legjobb futballistája, de nem sokat tud hozzátenni a játékhoz, ha a többiek nem megfelelően motiváltak.”

A csatár eddig 62 alkalommal viselte a nemzeti mezt, s 22 gólt szerzett a válogatott összecsapásain, de folyamatosan nézeteltérései voltak Lars Lagerbäck korábbi szövetségi kapitánnyal – igaz, a balul sikerült világbajnoki selejtezősorozat után megvédte a szakembert -, emellett többször kritizálta csapattársai magatartását is.

félkezű futballista a spanyol bajnokságban

Történelmet írt vasárnap Alex Sanchez, aki az első félkezű futballistája lett a spanyol élvonalnak. A Real Zaragoza csatárát – akinek születésétől fogva hiányzik a jobb kézfeje – a 75. percben cserélték be a Valenciában 3-1-re elvesztett találkozón. „Nincs semmi olyan a labdarúgásban, amit ne tudnék megtenni” – jelentette ki a 20 éves joghallgató. Sanchez azzal hívta fel magára a bajnokság 13. helyén álló klub vezetőinek figyelmét, hogy a tartalékcsapatban kilenc meccsen 13 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik