Élet-Stílus

Gödörben a Loki, de bizakodó

A BL-ben is érdekelt Debrecen ugyan gödörbe került a Soproni Ligában, de Kiss Zoltán csapatkapitány az FN.hu-nak elmondta, nem esnek kétségbe, s a címvédés a céljuk.

A Loki legutóbbi három mérkőzését elveszítette a Soproni Ligában, ráadásul rangadókon maradt alul – a Videotonnal (0-3), az Újpesttel (1-2) és a Győrrel (0-1) szemben.

Letargiáról szó sincs

„Jelenleg nem éppen olyan a hangulat, mint amikor kiharcoltuk a Bajnokok Ligája-szereplést, de nem is olyan rémes a helyzet, nincsen síri csönd az öltözőben” – mondta honlapunknak Kiss Zoltán, a Loki kapitánya, jelezve, hogy a csapatot nem döntötte letargiába a gyengébb szereplés. A 29 éves középpályás szerint nyilván a megerőltető BL-szereplés is közrejátszik abban, hogy döcög a csapat szekere a „magyarországi utakon”, de nem kizárólag ezzel magyarázza az utóbbi hetek eredménytelenségét.

Gödörben a Loki, de bizakodó 1

Ugyanakkor tény, hogy tavaly az első 11 mérkőzése során a Loki 24 pontot, azaz öttel többet gyűjtött, mint most, és akkor az első helyen állt a tabellán. Most csak a hetedik, igaz, három mérkőzéssel kevesebbet játszott a 13 pontos fórban lévő Videotonnál.

Semmi sincs veszve

„Mondhatjuk, mert nyilván van benne némi igazság, hogy mostanában balszerencsések vagyunk és kisebb gödörbe is kerültünk, de egyáltalán nem esünk kétségbe. Máskor is voltak gyengébb periódusaink, mégis sikerült elérnünk a kitűzött célt. Sőt, akadt olyan szezon, amikor tíz pont volt a hátrányunk az aktuális listavezetővel szemben, mégis miénk lett az aranyérem” – tette hozzá a csapatkapitány, aki jót mosolyog azon a vélekedésen, hogy a Lokinak a BL kárára az NB I-re kellene nagyobb hangsúlyt fektetnie.

„Mindenki ünnepelt minket, amikor 14 év után első magyar csapatként bejutottunk a Bajnokok Ligájában, most pedig egyesektől azt hallom, inkább a Soproni Ligára kellene jobban figyelnünk. Mégis mit tegyünk? Emeljük fel a kezünket a BL-meccsek előtt, és mondjuk azt, hogy nem játszunk, merthogy mi a bajnokságra tartalékolunk?” – mondta.

FTC vs Loki

Kiss Zoltán szerint egyébként nincs értelme összehasonlítani a négy kör után négy pontnál járó, végül öttel záró FTC 1995-ös és a Loki mostani BL-szereplését.

„Tudtunk, hogy nem lesz könnyű, hiszen Európában magasan jegyzett csapatokkal kerültünk szembe. A sorsolás után nem is számolgattunk, persze szeretnénk minél jobban szerepelni, pontot, pontokat gyűjteni. Ami pedig a Fradit illeti: a zöld-fehérek ellenfelei között az Ajax és a Real Madrid mellett azért ott volt a Grasshoppers is, ráadásul mindez 14 éve történt. Az összehasonlításnak tényleg nincs értelme” – így a játékos, akinek azért biztató lehet, hogy a BL-szereplés után a Ferencváros megvédte bajnoki címét.

„Nekünk is ez a célunk. A hátralévő mérkőzéseinket meg kell nyernünk, mert tapadni akarunk a vetélytársakra, nem szeretnénk, ha meglógnának. A bajnokságban 30 forduló után hirdetnek végeredményt, és remélem, a mi csapatunk neve szerepel majd akkor az első helyen. És akkor ki fog emlékezni arra, hogy zsinórban három meccset buktunk el!?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik