Élet-Stílus

Ötöt lőtt az Öreg Hölgy – videó

A győzelemre éhes Juventus öt góllal stafírozta ki a vendéglátó Atalantát, s ezzel ellépett a Sampdoriától, valamint négy pontra megközelítette az Intert. Camoranesi volt a különbség.

A két csapat nem taktikázott sokat, már az első percektől veszélyben forogtak a kapuk, de a távolról próbálkozó Felipe Melo, illetve Tiribocchi és a kapásból lövő Doni sem volt szerencsés, míg Trezeguet fejes-gólját les miatt érvénytelenítette Morganti játékvezető.

Atalanta-fölény közepette aztán vezetést szerzett a vendégcsapat. Grosso tekert középre jobbról, s a védők között kibújó Camoranesi közelről a kapuba fejelt. Az argentin-olasz egy perccel később kettőre növelte a fórt, Peluso rossz felszabadítása után 17 méterről elegáns mozdulattal csavart a kapuba.

Szünet után ismét változott az összkép: Guarente hatalmas passzal lepte meg Valdest, aki közelről nem hibázott. A tempó egyre gyorsult, s két Juve-lesgól (Melo és Poulsen lehetett dühös) után az 56. percben a brazil egy bődületes jobb felső sarkos visszaállította a különbséget. Az Atalanta nem hagyta annyiban. Előbb Valdes csavart fölé, majd a 72. percben a Tiribocchi passza után kilépő Ceravolo szépített újfent.

Atalanta-Juventus – összefoglaló:

A hajrára nyitott maradt a mérkőzés, ám az utolsó percekben már a torinóiak játszottak fölényben. A 85. percben Camoranesi lapos beadása után Diego büntetett, míg négy perccel később Trezeguet szerzett érvényes gólt – a ziccereket precízebben értékesítő zebrák megérdemelten spájzolták be a három pontot.

serie a, 12. forduló

Atalanta-Juventus 2-5 (0-2)
Atleti Azzurri d’Italia, 23 ezer néző. Vezette: Morganti
Gól: Valdes (52.), Ceravolo (72.), illetve Camoranesi (36., 37.), Felipe Melo (56.), Diego (85.), Trezeguet (88.)
Atalanta: Consigli – Garics, Talamonti, Peluso, Bellini – Ceravolo, Padoin, Guarente, Valdes – Doni, Tiribocchi (Madonna, 89.).
Juventus: Buffon – Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso – Poulsen, Felipe Melo – Camoranesi, Diego (Immobile, 89.), Giovinco (De Ceglie, 74.) – Trezeguet

Catania-Napoli 0-0

Az élcsoport:
1. Inter 28 pont (11 mérkőzés), 2. Juventus 24, 3. Sampdoria 21 (11), 4. Milan 19 (11), 5. Fiorentina 18 (12- 9, 11), 6. Napoli 18 (17-18)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik