Élet-Stílus

Vieira a válogatottságért is küzd

"Tudom, hogy posztomon jelenleg nincs nálam jobb Franciaországban" - jelentette ki Patrick Vieira, az Inter francia labdarúgója az után, hogy Raymond Domenech nem jelölte őt a vb-pótselejtezőre készülő keretébe.

“Fellengzősnek tűnhet, amit mondtam, de meg vagyok győződve róla” – idézte őt pénteken a L’Equipe című sportlap.

A francia válogatott november 14-én és 18-án az írekkel szemben harcolhatja ki a dél-afrikai részvételt. A csapatban a középpálya közepén a Toulalan-Lassana Diarra kettőst favorizálja a szövetségi kapitány.

“Kitűztem a célt magam elé, ott akarok lenni a jövő évi világbajnokságon – folytatta az újságnak nyilatkozva Vieira. – Az biztos, hogy én minden el fogok követni ezért, aztán majd a szövetségi kapitány dönt. Tisztában vagyok vele: kényes a helyzetem amiatt, hogy klubomban nem vagyok biztos kezdő, de lassan visszanyerem korábbi formámat, ez pedig biztató. Most már csak arra van szükség, hogy rendszeresen játsszak.”

Domenech hasonlóan nyilatkozott, mondandója lényege az volt, hogy amennyiben Vieira hétről hétre pályán lehet, és elvégzi a tőle megszokott munkát, számít a tapasztalatára a vb-n. A 33 éves középpályás 107 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben – legutóbb idén júniusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik