Élet-Stílus

Nyár elejére elkészül a Balatonring

Jelenleg közvetlenül a Balatonring-pálya előkészítését szolgáló befejező földmunkák zajlanak Sávoly mellett, hogy a terep készen álljon mielőtt az időjárás elkezdené nehezíteni a munkálatokat - mondta az MTI-nek a beruházó spanyol konzorcium vezetője, a Sedesa elnöke.

Vicente Cotino az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy már a kiegészítő közüzemi és tereprendezési feladatokat is befejezték.

“A múlt héten megkapott kormánygarancia döntő fontosságú lépés volt a projekt megvalósítása szempontjából és a magyar kormány együttműködését és támogatását bizonyítja” – fogalmazott Cotino. “Benne foglaltatnak azok a feltételek és célok, amelyek mentén a kormány részt vesz a projektben, konkrétak a szükséges útmutatások, hogy az érdekeltek végre tudják hajtani a következő lépéseket. Ez szükséges mérföldkő volt a finanszírozás jóváhagyása szempontjából az MFB részéről és bizonyíték arra, hogy a terv eleget tesz az összes jogi és pénzügyi követelménynek.”

Cotino leszögezte, részükről minden követ megmozgattak, hogy a világverseny jogtulajdonosa az általában megszokott öt év mellett további öt évre már most hajlandó legyen megadni Magyarországnak a verseny megrendezésének jogait. Most alapvetően fontos a finanszírozás végleges jóváhagyása a bank részéről minél rövidebb időn belül ahhoz, hogy a Sávoly Motorcentrum Kft, a pálya kivitelezését bonyolító társaság be tudja fejezni a munkálatokat időre, a következő évi versenyre.

A pálya látványterve (balatonring.hirnezo.hu)

A pálya látványterve (balatonring.hirnezo.hu)

“A következő hetek kulcsfontosságúak a terv megvalósítása szempontjából és lázasan folynak az előkészületek ennek megvalósítása érdekében” – folytatta a Sedesa elnöke. “Ebben a pillanatban közvetlenül a pálya előkészítését szolgáló befejező földmunkák zajlanak, hogy készen álljon a terep mielőtt az időjárás, elkezdené nehezíteni a munkálatokat. A kiegészítő közüzemi és tereprendezési feladatokat is befejezték. A legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy a befektetők elkötelezettek a projekt iránt és jelentős erőfeszítéseket tettek ennek érdekében az, hogy az eddigi munkákat önerőből végeztük el.”

Cotino hangsúlyozta, hogy a nyár elejére végezni szeretnének a munkálatokkal: “Minden gazdasági, technikai és humánerőforrást bevetve azon dolgozunk, hogy teljesítsük célunkat, befejezzük a pályát a nyár elejére és ily módon próbafutamot tudjunk tartani a szeptemberi gyorsaságimotoros-világbajnokság előtt. Amióta a Sedesa jelen van Magyarországon, illetve működésének 70 éve alatt bőségesen bizonyította képességét a nagy volumenű tervek kivitelezésében: készen állunk a feladatra.”

“Jelenleg is nagy fontosságú projekteken dolgozunk magánberuházóként vagy együttműködve állami, regionális és helyi szervezetekkel különböző országokban. Piaci helyzetünk jó és stabil. Rengeteg különböző infrastrukturális fejlesztést valósítunk meg (közúti, vasúti, kikötői, vízi és szabadidős), valamint ipari és lakóépületeket építünk. Például jelenleg olyan nagy fontosságú munkákat hajtunk végre, mint Valencia kikötőjének bővítése, amely az egyik legjelentősebb kikötő a Földközi-tengeren, útépítéseket, mint a M43 Magyarországon vagy a V-21 Valenciában, metrópálya építését, mint az 5-ös vonal Madridban vagy a 3-as vonal Valenciában; vagy mint amilyen a Marineda Plaza bevásárlóközpontja (Spanyolország legnagyobb és Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi komplexuma – a szerk.). Az utóbbi 4 hónapban 35 nagyberuházást nyertünk el, nemzeti, és nemzetközi szinten.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik