Élet-Stílus

A Loki ellen győznie kell a Liverpoolnak

Nem tett még le a továbbjutásról a Liverpool edzője, annak ellenére, hogy a Fiorentinának a hátralévő két meccsén elég egy pontot szereznie a BL-csoportban. A már biztosan 16 közé jutott lyoniak mindenesetre megadják az esélyt az angoloknak.

Claude Puel, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, hogy három hét múlva nyerni szeretnének a Fiorentina vendégeként annak ellenére, hogy a szerdai, Liverpool elleni 1-1-es döntetlennel már biztosan továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportköréből, a Debrecent is felvonultató E négyesből.

Miközben a magyar együttes 5-2-es vereséget szenvedett Firenzében, a Lyon az argentin Lisandro Lopez 90. percben szerzett találatával mentett pontot (1-1), így bebiztosította továbblépését a kvartettből.

Fiorentina-Debrecen 5-2

Lyon-Liverpool 1-1

“A Liverpoolnak nincs oka az aggodalomra – mondta Puel. – A célunk továbbra is az, hogy az első helyen végezzünk, ezért mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében Firenzében is. Ezzel úgy gondolom, az angoloknak is esélyt adunk arra, hogy kiharcolhassák a legjobb 16 közé jutást.”

Rafael Benítez, a Liverpool spanyol vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a szerdai találkozót követően, ám nem tartja lehetetlennek, hogy a gárda továbbjusson a négyesből. “Nagyon nagy esélyt szalasztottunk el, ezért természetesen nem lehetünk elégedettek. Voltak lehetőségeink, de az utolsó percben kapott gól kibabrált velünk. Meg kell nyernünk a következő, Debrecen elleni összecsapást, és meglátjuk, mit játszik egymással a Lyon és a Fiorentina.”

A spanyol szakvezető hozzátette, hogy nem aggódik az állása miatt, s kizárólag a következő találkozóra koncentrál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik