Élet-Stílus

Kiss: támadni fog a Loki

Fejben kezdenek elfáradni a Loki-játékosai a sorozatos terhelés miatt, de az utolsó két, a magyar bajnok számára tétnélküli BL-csoportmeccsen sem fog beállni védekezni a Loki. Villáminterjú Kiss Zoltán csapatkapitánnyal.

Kisebb sérülésed ellenére már a tizedik percben beküldött a kapitány, miután újabb védő sérült meg. Mennyiben befolyásolta az eredményt, hogy a Loki hátsó alakzatát fel kellett forgatnia az edzőnek?

Lehet találgatni, hogy mi lett volna, ha beállunk bekkelni, de ennek nem látom sok értelmét. Már a sorsoláskor tisztában voltunk azzal, hogy nincsen vesztenivalónk a világ legjobb csapatai ellen. A saját stílusunkban próbálunk meg ezen a szinten is játszani, és ennek köszönhető, hogy idegenben két gólt rúgtunk. Talán ez kárpótolta némileg a szurkolókat.

Ennyivel jobb csapat a Fiorentina?

Igen. Ők is több fronton érdekeltek, de már van nemzetközi rutinjuk, és ez nagyon sokat számít. Fáradtak voltak ők is, mi is, de fejben egy kicsit jobban koncentráltak, és ahogy Budapesten, ezúttal is könyörtelenül kihasználták a hibáinkat.

Az ellenfél játékosai sorfallal tisztelegtek előttetek a lefújás után. Milyen érzés volt?

Hagyomány ez a Fiorentinánál, minden hazai mérkőzés után sorfalat állnak a vendégeknek. Már a meccs előtt jelezték, hogy ezúttal is szeretnének. Nem így köszönték, hogy ötöt rúghattak nekünk. Na de félretéve a viccet. Természetesen jól esett, akkor is ha csak egy hagyomány, de nem tulajdonítunk neki különösebb jelentőséget.

A hátralévő két meccsen mire számíthatunk?

A Loki helyzete tulajdonképpen nem sokat változott azzal, hogy matematikailag is esélytelenek vagyunk a továbbjutásra. Számunkra minden további meccs ajándék, és ahogy már említettem, továbbra is arra fogunk törekedni, hogy látványos focival szórakoztassuk a nekünk szurkolókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik