Élet-Stílus

Fradi-balhé: kilenc huligánt még keresnek

Háromra nőtt a szombati Ferencváros-Diósgyőr mérkőzés alatt történt rendbontás miatt őrizetbe vettek száma; a rendőrség csütörtökön további kilenc férfi fotóját hozta nyilvánosságra, akiket a bűncselekménnyel összefüggésben keresnek.

A BRFK közleménye szerint csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen a stadionban elkövetett rendbontással kapcsolatban.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy két férfit azonosítottak, majd őrizetbe vettek. A rendőrség közlése szerint egy harmadik férfit is kerestek a nyomozók, de őt sem a lakóhelyén, sem ismert tartózkodási helyein nem találtak. A csütörtökön közzétett közlemény szerint a férfi baráti körében híre ment, hogy keresik, ezért jobbnak látta önként jelentkezni a rendőrségen. Gyanúsítottként hallgatták ki és őt is őrizetbe vették.

A rendőrség további kilenc férfi fotóját hozta nyilvánosságra a honlapján, akiket rendbontás miatt keresnek.

Tóth Gábor, a BRFK vezetője csütörtökön a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: ha a klub nem oldja meg a beléptetést, és nem tesz eleget a törvényben előírt biztonsági követelményeknek, az MLSZ három meccsre szóló döntésének lejárta után sem fogja engedélyezni a BRFK, hogy a csapat közönség előtt játsszon az Üllői úton.

A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzés múlt szombaton a 65. percben – a vendég együttes 3-1-es vezetésénél – szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt. A történtek miatt a Ferencváros futballcsapatát három mérkőzés zártkapus megtartására és hárommillió forint pénzbírságra büntette kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik