Élet-Stílus

Három évre eltiltották Prokopot

Három évre eltiltották és pénzbüntetést kapott a Hypo korábbi vezetőedzője, aki egy BL-meccsen a pályára lépve akadályozta az ellenfél egyik játékosát.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) három évre eltiltotta Gunnar Prokopot, az osztrák Hypo NÖ női csapatának korábbi vezetőedzőjét, aki múlt csütörtökön a Metz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen követett el súlyos sportszerűtlenséget. A szakembert e mellett 45 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtották.

A botrányairól is elhíresült Prokop – aki azóta már lemondott tréneri posztjáról – az ominózus találkozón 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró ugyan kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így az eredmény már nem változott.

Az EHF ugyanakkor nem törődött bele, hogy Prokop megmozdulása befolyásolta a végeredményt, ezért a Hypo megszerzett pontját elvette a szövetség. Az osztrák klubot továbbá 30 ezer euróra büntette.

A 69 éves Prokop – aki így a következő három évben semmilyen EHF-rendezvényen nem vehet részt – soha többé nem tölthet be semmilyen funkciót az európai szövetségben. Az ítélet ellen fellebbezni 21 napon belül lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik