Élet-Stílus

Tartalékos lesz a Fiorentina?

Amauri, a Juventus támadója sportszerűtlensége miatt mindössze egy meccsre szóló eltiltást kapott. A Liverpool és a Fiorentina is tartalékosan állhat fel a szerda este. Rövid hírek.

29,6 százalékra emelte részesedését az Arsenalban a csapat amerikai befektetője, Stan Kroenke. A Denver Nuggetsben (NBA) és a Colorado Rapidsban (MLS) is érdekeltségekkel bíró üzletember így a londoniak legnagyobb egyéni részvénytulajdonosa lett.

Nem hosszabbította meg lejáró szerződését a grúz válogatottnál Héctor Cúper. Az argentin tréner ehelyett szezon végéig aláírt a görög Arisz Szaloniki együtteséhez.

Egymeccses eltiltással megúszta hétvégi, sportszerűtlen megmozdulását Amauri, a Juventus támadója. A brazilt a Napoli elleni 3-2-re elveszített mérkőzésen állította ki a játékvezető, miután rálépett a kivetődő Napoli-kapus, De Sanctis fejére.

Kihagyja a Liverpool Lyon elleni BL-meccsét Glen Johnson és Fábio Aurélio. Liverpooli páros mindkét tagja vádlisérüléssel bajlódik, és el sem utazott a csapattal Franciaországba. Ugyancsak otthon marad az ágyékműtétre váró Steven Gerrard, a sérvvel küszködő Fernando Torres azonban fájdalmai ellenére is vállalja a játékot.

Szintén vádliproblémák miatt nem szerepelhet a VfB Stuttgart elleni Bajnokok Ligája-találkozón Frederic Kanouté, a Sevilla mali csatára. A játékos kedden ugyan játékra jelentkezett, az andalúzok trénere, Manolo Jimenez azonban úgy döntött, hogy nem kockáztat. Kanouté október 22-én játszott legutóbb tétmeccsen.

Tartalékos lesz a Fiorentina?

Stevan Jovetic és Adrian Mutu játéka is kérdéses a ma esti Fiorentina-Debrecen elleni Bajnokok Ligája-találkozón. A fiatal montenegrói, illetve a Budapesten két gólig jutó román támadó egyaránt a térdét fájlalja.

Ismét meghívót kapott a paraguayi válogatottba Roque Santa Cruz. Az angol Premier League-ben szereplő Manchester City csatára térdműtéte miatt nem szerepelt hazája vb-selejtezőin, a Katar és Hollandia elleni barátságos meccseken azonban ismét bizonyíthat. A 28 esztendős csatár eddigi 64 válogatott meccsén 20 gólt termelt.

Kilenc játékosát, köztük öt válogatott labdarúgót száműzött a tartalékok közé Luboszlav Penev, a CSZKA Szófia trénere. A játékosok azért kapták a büntetést, mert a Litex Lovecs elleni vesztes bajnokit követően egy night klubban fojtották alkoholba bánatukat. A renitensek: Ivan Karadzov, Ivan Ivanov, Kiril Kotev, Pavel Vidanov, Jordan Todorov, Marquinhos, David Silva, Todor Timonov, valamint Szvetoszlav Petrov.

A hírcsokrot partnerünk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik