Élet-Stílus

Németországban is balhéztak a drukkerek

Súlyos szurkolói rendbontásokra került sor a német másodosztályú Hansa Rostock és a St. Pauli labdarúgócsapatának hétfő esti mérkőzésén.

A két klub hívei hosszú ideje rivalizálnak egymással, s már az előző szezonban is többször összecsaptak. Ezúttal a „vendéglátók” már a meccs előtt megdobálták az érkező St. Pauli-híveket, majd a találkozó alatt is folytatódtak a botrányos jelentek.

A játékvezető három percre meg is szakította a mérkőzést a vendégek vezető gólja után gyújtott tűzijátékok miatt. A meccset 2-0-ra nyerte végül a vendég St. Pauli, amit nem tudtak elviselni a rostocki szurkolók. Közülük mintegy 500-an kezdeményeztek harcot, kövekkel, üvegekkel és petárdákkal dobálták meg az ellenfél szimpatizánsait.

A találkozót 1500 rendőr biztosította, akiknek a lefújás után két órával sikerült helyreállítaniuk a rendet a városban. 23 hazai drukkert előállítottak, 27 rendőr szenvedett könnyebb sérülést.

A német kormány illetékes minisztere is megszólalt az ügyben, és súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. A balhézó drukkereket várhatóan kitiltják a stadionokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik