Élet-Stílus

Lelőtték Rátgéber volt főnökét

Ismeretlen tettesek a nyílt utcán lelőtték Sabtaj von Kalmanovicsot, a Rátgéber László vezetőedzőt múlt héten menesztő Szpartak Moszkva női kosárlabdaklub tulajdonosát.

A Szovjetszkij Szport hétfői internetes kiadása szerint a milliárdos autója a fővárosban megállt egy lámpánál, amikor tüzet nyitottak rá. Az üzletember a helyszínen életét vesztette, míg sofőrje súlyosan megsérült a merényletben.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, akik egy hazai gyártmányú kocsival menekültek el a helyszínről.

Az 1949-ben született Sabtaj Kalmanovics ismert, színes egyéniség volt. A Szovjetunióból 1971-ben Izraelbe vándorolt ki családjával, a jeruzsálemi egyetemen szerzett diplomát, majd kereskedelmi és építőipari tevékenységbe fogott. Később, 1993-94-ben Ioszif Kobzonnal, az üzletemberként is ismert híres énekessel közösen alapított több céget Oroszországban.
Kalmanovics mecénásként és producerként is ismert volt: ő szervezte egyebek között Michael Jackson, Tom Jones, Liza Minnelli és José Carreras oroszországi turnéit.

A litván, orosz és izraeli állampolgársággal is rendelkezett Kalmanovics irányításával a Szpartak sorozatban három Euroliga-aranyérmet nyert, míg 2005-ben a Szamarát vezette diadalra.

“Teljesen sokkolt a hír, alig tudok megszólalni – nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. – Velem mindvégig csak jót tett, jó szívvel emlékezem rá. Hihetetlen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik