Élet-Stílus

Holnaptól itt a tél

Sok lesz a felhő, de keleten, északkeleten rövid napos időszakok is lehetnek. Nyugaton és délen további eső várható, délnyugaton havaseső, havazás is valószínű - áll az Országos Meteorológiai Intézet keddi előrejelzésében.

Az eleinte délkeleti, majd északkeleti szelet néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 4, 9 fok között valószínű, de a Dunántúlon néhol ennél hidegebb lesz.

Európa nyugati és északi részén ciklonok vonulnak, erősen felhős, csapadékos időt okozva. A középső területek időjárását anticiklon alakítja, a leszálló légmozgások hatására változóan felhős az ég, a legtöbb napsütést Lengyelországból jelentik. Ugyanakkor a Kelet-Európai síkságon több helyütt alakult ki kisebb havazás, hózápor. Európában tág határok között változik a levegő hőmérséklete: a legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a délutáni órákra 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő. A leghidegebb az északkeleti régió, ahol több állomáson mértek 0 fok alatti maximumhőmérsékletet.

Közép-Európában többnyire 3, 12, a Brit-szigetek térségében 14, 19 fok között változik a csúcshőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a Földközi-tenger térségében kialakuló mediterrán ciklon alakítja.

Az időjárásról bővebben az FN.hu Időjárás oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik