Élet-Stílus

Hivatalos a Williams 2010-es felállása

A Williams-csapat hivatalosan is bejelentette, amit már hetek óta sejteni lehetett: jövőre Rubens Barrichello és az idei GP2-bajnok, Nico Hülkenberg versenyez majd a grove-i alakulatnál.

Miután a Williams a múlt hét végén bejelentette, hogy 2010-től Cosworth-motorokkal indul, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követően hivatalosan megerősítették a nyilvánvalót is: 2010-re Rubens Barrichellót és a GP2-ből az F1-be lépő újoncot, a német Nico Hülkenberget szerződtetik.

“Rubenset nem kell bemutatni. Nem csak a Forma-1 legtapasztaltabb versenyzője, de egy szenvedélyes és nagyon tehetséges pilóta is, aki idén is keményen küzdött a bajnoki címért. Nico Hülkenberg újoncként megnyerte a GP2-t, korábban pedig az F3 Euroseriesben, a Formula Mastersben, az A1GP-ben és a német Formula BMW-ben is diadalmaskodott már” – mondta a döntésről a csapat alapító-főnöke, Sir Frank Williams.

“2009 végéig még Nico Rosberg és Kazuki Nakajima marad a versenyzőnk, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy most is köszönetet mondjak nekik a csapatnál végzett munkájukért. Nico és Kazuki hozzáértéssel, elhivatottan és fegyelmezetten képviselte a Williams-csapatot és partnereit, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre nézve” – tette hozzá az angol.

A Williamsnél 2006-ban bemutatkozott Rosberg minden valószínűség szerint a Brawnnál folytatja pályafutását 2010-ben, az idén elbúcsúztatott motorszállító, a Toyota hátszelével a csapathoz két évvel ezelőtt érkezett Nakajima jövője viszont elég homályos egyelőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik