Élet-Stílus

Vadóczék lefékezték a Barcát – videó

A címvédő Barcelona már a zsebében érezhette a három pontot az Osasuna vendégeként, ámbátor a 93. percben bekapott öngól miatt kénytelen volt megelégedni a döntetlennel a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

A katalán sztárcsapat a korábbi négy pamplonai fellépésén mindössze egyszer tudott győzni, és ezúttal is meg kellett elégednie a döntetlennel a Vadócz Krisztián nélkül felálló Osasunával szemben. Holott a Barcelona közel járt a sikerhez, miután a 72. percben – az előző körben, a Zaragoza ellen triplázó Seydou Keita révén – sikerült megadásra kényszerítenie a hazaiak szervezett és lelkes védelmét, sőt, a hajrában könnyen növelhette is volna a különbséget a vendégcsapat, a helyzetek azonban kimaradtak.

Osasuna-Barcelona 1-1

Átellenben viszont egy balszerencsés mozdulat elég volt a gólhoz: a 93. percben Gerard Piqué segítette ki az Osasunát, Javier Camunas baloldali beadása után ügyetlenkedte a labdát saját kapujának jobb felső sarkába, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

A Barca ugyanakkor továbbra is a tabella élén áll, egy ponttal előzi meg a Realt, és néggyel a Sevillát, amely a papírformának megfelelően legyőzte az újonc Xerezt.

A 42. percben Alvaro Negredo villant, felemelte magának a labdát, majd a védők és a kapus fölött a hálóba bólintott, a hajrában pedig Luis Fabiano kapott egy remek indítást, nem is hibázott, közelről a jobb alsó sarokba gurítva módosította az eredményt 2-0-ra.

Xerez-Sevilla 0-2

Bilbaóban sem történt meglepetés, a helyi Athletic egy góllal jobb volt a Bajnokok Ligájában is érdekelt Atlético Madridnál, amely nem tudott az egyről a kettőre lépni, legalábbis ami a szezonbeli bajnoki győzelmeit illeti, így jelenleg szégyenszemre csak a 17. helyen áll a tabellán, sőt, a forduló végére is a kiesőket jelölő vonal alá csúszhat.

Primera División, 9. forduló:
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Gól: Martinez (19.)

Osasuna-Barcelona 1-1 (0-0)
Gól: Pique (93., öngól), illetve Keita (72.)

Xerez-Sevilla 0-2 (0-1)
Gól: Negredo (42.), Fabiano (90.)

Real Madrid-Getafe 2-0

Vasárnap:
Espanyol-Valladolid, 17:00
Real Mallorca-Racing Santander, 17:00
Villarreal-Tenerife, 17:00
Real Zaragoza-Almería, 17:00
Málaga-Valencia, 19:00
Deportivo La Coruna-Sporting Gijón, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik