Élet-Stílus

Williams-házidöntő a világbajnokságon

Serenának könnyebb dolga volt, hiszen Wozniacki az elveszített első szettet követően sérülés miatt feladta a találkozót a dohai WTA-világbajnokságon. Venus korábban szoros, háromjátszmás meccsen győzte le Jankovicsot.

Elsőként a címvédő Venus Williams jutott be a döntőbe a 4,55 millió dollár összdíjazású női tenisz WTA-világbajnokságon, Dohában, miután szombaton három játszmában legyőzte a szerb Jelena Jankovicot.

Az első szettet viszonylag simán nyerte Jankovic, a másodikban azonban hibázni kezdett, és a tengerentúli kiegyenlített. A döntő játszmában 2:0-ra vetetett a szerb, ám riválisa egyre inkább átvette az irányítást, és 5:4-nél már a meccsért adogathatott, amelyet végül egy a hálóról “lecsorgó” labdával meg is nyert.

A második elődöntőben Serena különösebb megerőltetés nélkül hozta a papírformát, Caroline Wozniacki sérülés miatt idő előtt bedobta a törülközőt. Az első játszmában még ellenállt az amerikai klasszis támadásainak a lengyel származású, de dán színekben induló ifjú tehetség, ám a szett végén egyre jobban zavarta hetek óta elhúzódó lábsérülése és végül 45 percnyi játék után feladta a meccset.

wta-világbajnokság, elődöntő

S. Williams (amerikai, 2.)-Caroline Wozniacki (dán, 4.) 6:4, 0:1-nél feladta
V. Williams (amerikai, 7.)-Jelena Jankovic (szerb, 8.) 5:7, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik