Élet-Stílus

Sutil hülyét csinált Trulliból

Adrian Sutilnak már nagyon elege van Jarno Trulliból, amiért a toyotás olasz még mindig kettejük brazíliai ütközésével foglakozik. Trulli szerint fontos küldetés az eset tisztázása.

Adrian Sutil és Jarno Trulli látványosan ütközött egymással a Brazil Nagydíj első körében, miután az olasz sikertelenül próbálta előzni a Force Indiát. A baleset következtében mindketten kiestek – és vétlen félként Fernando Alonso is -, amit Trulli nehezen nyel le. Az olasz Interlagosban a pálya szélén majdnem ölre ment Sutillal, majd a két versenyző az Abu-Dzabi Nagydíj egyik sajtótájékoztatóján is folytatta a vitát.

Trullit az abu-dzabi paddockban az elmúlt napokban többször is egy mappával a hóna alatt lehetett látni, amelyben azokat a fényképeket hordozta körbe, amelyekről úgy gondolja, hogy bizonyítják, Sutil hibázott két hete. A toyotás a sajtótájékoztatón is elővette fotókat, és a versenybíróknál is járt velük. A pénteki versenyzői megbeszélésre a laptopjával állított be, hogy másokat is meggyőzzön az igazáról.

Sutil mostanra besokallt: “Jött a számítógépével, de senkit nem érdekelt. Remélem, most már vége az ügynek. Pár hétig még szaladgál majd a képeivel, és mindenkinek panaszkodik – lehet, hogy rajzolok neki valami Mickey egeret, Donald kacsát, Goofyt vagy valami. Nem akarok már többet erről hallani” – gúnyolódott a német.

Trulli is elismerte, hogy a pénteki értekezleten nem volt téma a baleset, de még mindig nem adta fel, vasárnap szeretné tisztázni a kérdést a többiekkel a versenyzők szervezete, a GPDA keretein belül.

“Ez egy biztonsági kérdés, beszélni kell róla. Nem csak a balesetről van szó, más incidensek és versenyzői hibák is előfordultak az elmúlt néhány futamon. Nem a balesetről akartam tárgyalni, hanem közösen szerettem volna egyeztetni a korábban megszabott versenyzési elvekről. Vasárnap le kellene ülnünk erről beszélni, de ha nem sikerül megegyezni, akkor is legalább tudni fogom, hogy kiben bízhatok és kiben nem” – mondta a még mindig dühös olasz.

Trulli egyébként nincs egyedül azzal a véleményével, hogy tisztázni kellene a versenyzési elveket, Nico Rosberg ugyanerről beszélt csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik