Élet-Stílus

A sztárok felháborodtak Agassi drogügyén

Egyöntetű felháborodással fogadták a teniszvilág nagyjai, hogy Andre Agassi kábítószerrel élt, illetve eltussolta pozitív doppingtesztjét hazugságokkal - amint erről részletes vallomást tett önéletrajzi könyvében.

Az Open (Nyílt) című, hamarosan megjelenő memoárban a jelenleg 39 éves amerikai leírja, hogy 1997-ben metamfetamint szippantott, majd amikor értesült a pozitív doppingtesztjéről, azt hazudta a férfi versenyeket szervező ATP-nek, hogy véletlenül beleivott asszisztensének “feljavított” italába.

Az 59-szeres Grand Slam-tornagyőztes Martina Navratilova csütörtökön hüledezve fogadta a hírt:
“Teljesen sokkolt, amikor meghallottam. Nem is az a botrányos, amit művelt, hanem hogy hazudott, és nem ismerte be. Most megtette, de ez már semmit sem segít, ezt a hibát nem tudja kijavítani. Talán elveszik tőle azokat a trófeákat, amelyeket eltiltása esetén nem nyert volna meg? Több ellenfelet is legyőzött, miközben ki sem mehetett volna a pályára…”

A két Grand Slam-serleggel idén visszavonuló Marat Szafin hasonlóan vélekedett:
“Hallgatni tudni kell, vagy rögtön az eset után kellett volna beszélnie róla. Ez most Agassi és az ATP problémája. Tőlem mindenesetre senki sem fog hallani ilyesmit.”

A világelső Roger Federer szomorúságának adott hangot:
“Döbbenten és csalódottan értesültem Andre drogügyéről. Remélem, nem fordul elő hasonló eset a jövőben, mert a tenisznek tisztának kell maradnia.”

A rangsor második helyén álló Rafael Nadal dühösen nyilatkozott:
“Szörnyű dolog, ami történt. Miért most árulja el mindezt, amikor már visszavonult? Sokat ártott a sportágunk hírnevének, és csalóként bűnhődnie kellett volna.”

A jelenleg a dohai WTA-világbajnokságon küzdő Williams-nővérek kissé felszínesen kommentálták Agassi vallomását. Serena jó érzékkel még saját javára is fordította az ügyet:
“Azt se tudom, mi az a metamfetamin. Annyit tudok csak, hogy nemsokára nekem is megjelenik a könyvem.”

Nővére, Venus kijelentette, bizonyára jól fogy majd Agassi önéletrajza, mivel “felettébb érdekes” dolgokról ír benne. Az egyetlen, aki védelmébe vette a 2006-ban visszavonult fenegyereket, az honfitársa, Andy Roddick volt:
“Andre mindig is a példaképem lesz. Az alapján ítélem meg őt, ahogy velem bánt, és ahogy szebbé tette a teniszt. Az eset idején egyébként amúgy is épp mélyponton volt, kikerült még a top 100-ból is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik