Élet-Stílus

Merida villant az Arsenalban – videó

Az Osasuna Vadóczcal a soraiban nyert a Xerez vendégeként a spanyol kupában, míg a németeknél Király Gáborékat kiverte a Schalke. Az Arsenalban Merida hatalmas gólt lőtt a Liverpool ellen.

A Király Gáborral felálló másodosztályú 1860 München hazai pályán simán kikapott az élvonalbeli Schalkétől, így a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a német kupában.

A szerdai találkozókon gólfesztivált rendeztek a nagyok. A Bayern épp azt a Frankfurtot győzte le 4-0-ra, amelyik ellen szenvedett a legutóbbi Bundesliga-találkozón. A bajor drukkerek számára örömteli hír, hogy a müncheni csatárok a jelek szerint kezdik visszanyerni formájukat.

Klose duplája mellett egy gólpasszt is kiosztott, míg Toni beállította a végeredményt (a hosszú gólszünet után eredményes olasz ünnepelte is magát) – az eddig is remeklő Thomas Müller pedig három gólban is főszerepet vállalt.

Frankfurt-Bayern – összefoglaló:

A Werder is folytatta gólparádéját. A Kaiserslautern ellen ismét remekelt a Hunt-Özil-Marín trió, a Hoffenheimben Ibisevic és Salihovic egy-egy góllal és gólpasszal rukkolt ki, ráadásul a középpályás hatalmas szabadrúgással adta meg az alaphangot.

Angliában az Arsenal bejutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában, miután szerdán 2-1-re nyert a Debrecennel azonos BL-csoportban szereplő, s a hétvégi, Manchester United elleni derbit még nyögő Liverpool ellen.

Merida okkal ünnepelt - nagy gólt lőtt (MTI/EPA)

Merida okkal ünnepelt – nagy gólt lőtt (MTI/EPA)

Jellemző, hogy a vörösök a Cavalieri – Kirjakosz, Insua
Degen, Skrtel – Spearing, Plessis, Voronyin – Kuyt, Ngog, Babel tizeneggyel kezdtek; a 76. percben a sérüléséből felépülő olasz Aquilani is pályára lépett. Az Arsenal soraiban újabb ifjú, az U20-as vb-t megjárt spanyol Fran Merida hatalmas gólt lőtt.

Arsenal-Liverpool – összefoglaló:

Az utóbbi időben gólparádét rendező Chelsea biztosan 4-0-ra verte a Boltont. Bár Carlo Ancelotti is tartalékolt – Terry, Lampard, Carvalho nem játszott, míg Essien és Drogba később állt be (az elefántcsontparti azért csak megrúgta gólját, ha már becserélték) – a Blackburn elleni hétvégi 5-0-s mészárlást csupán Ballack, Joe Cole, Ivanovics és Belletti „élték túl”.

Ez is elegendőnek bizonyult, a német ugyanis remekül irányított-szűrt, míg az angol szélső két gólnál is előkészítőként jeleskedett. A londoniakhoz hasonlóan a Manchester City is parádézott, a kékek 5-1-el küldték haza a második ligás Scunthorpe United együttesét.

Spanyolországban az Osasuna Vadócz Krisztiánnal a soraiban legyőzte a Xerezt a Király-kupa negyedik fordulójának első, szerdai mérkőzésén. A magyar válogatott futballista végigjátszotta az összecsapást.

A nagycsapatokhoz hasonlóan a Barcelona is „második vonalát” küldte harcba a hétközi kupafordulóban, s a Pinto – Jeffren, Márquez, Csigrinszkij, Maxwell – Keita, Busquets, Yayá Touré – Pedro, Bojan, Gai Assulin nem vallott szégyent, hisz Pedro duplájával 2-0-ra győzött a harmadik vonalban szereplő leóni Cultural otthonában.

Cultural-Barcelona – összefoglaló:

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:
Chelsea-Bolton 4-0
Arsenal-Liverpool 2-1
Manchester City-Scunthorpe (II) 5-1

Német-kupa, nyolcaddöntő:
Frankfurt-Bayern München 0-4
Hoffenheim-Koblenz (II. osztályú) 4-0
1860 München (II.)-Schalke 0-3
Werder Bremen-Kaiserslautern (II.) 3-0

Király-kupa
4. forduló (a 16 közé jutásért)
1. mérkőzések:
Celta Vigo (II)-Tenerife 2-1
Murcia (II)-Deportivo 0-1
Xerez-Osasuna 1-2
Zaragoza-Málaga 1-1
Getafe-Espanyol 2-0
Alcoyano (III)-Valencia 0-1
Rayo Vallecano (II)-Bilbao 2-0
Hercules Alicante (II)-Almería 2-1
Leonesa (III)-Barcelona 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik