Élet-Stílus

Juventus-parádé, Milan-pech – videó

Két rangadó, tíz gól. Az olasz bajnokság 10. fordulójában remekelt a gólzáporral előrukkoló Juventus, ellenben a Milan a hajrára alaposan „elhervadt”.

A Juventus kiütötte az idény meglepetéscsapatát, a Sampdoriát: a harmadik helyről előrelépő torinói gárda 5-1-re verte a korábbi második genovai alakulatot.

Az első negyedóra kiegyenlítetten indult, a vendégkapu előtt azonban nagyobb volt a tűzerő. Grosso lövése után Castellazzi Chiellini fejesénél védett hatalmasat, míg Buffon kapuja előtt a jobboldalon feladatát ügyesen megoldó Cassano labdájával Ziegler tűnt fel, a válogatott kapus azonban időben közbeavatkozott.

A Juve egy kapu előtti kavarodás után került előnybe. A rögzített helyzeteknél elég gyenge lábon álló genovai védelem engedte, hogy Amauri egy baloldali szöglet után előbb levegye a labdát, majd közelről a hálóba lőjön. A brazil mellett két torinói csapattárs is álldogált – gyakorlatilag őrző nélkül.

Szünet előtt érkezett a már-már szokásos Chiellini-gól. A hátvéd ezúttal nem szögletnél húzódott előre; egy gyors kontra nyomán előbb Amaurival kényszerítőzött, majd védőjét megelőzve, csatárosan vetette bele magát a balról érkező labdába. A gólnál lemaradó Stankevicius a másik oldalon törleszthetett volna, lapos lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput.

Chiellini ezúttal sem vallott szégyent a csatárpozícióban (MTI/EPA)

Chiellini ezúttal sem vallott szégyent a csatárpozícióban (MTI/EPA)

A játék képe térfélcsere után sem változott. A Sampdoria támadgatott, ellenben a torinóiak többször értek oda a vendégek kapuja elé. Az 50. percben már három volt közte, s ezúttal a Juventus kritikusai is csettinthettek. Középen Diego emelt ki balra, Giovinco egy csel után az alapvonal közeléből észrevette, hogy a tizenegyes pontnál Camoranesi érkezik, s a középpályás könnyedén a hálóba helyezett.

A meccs eldőlt, a Juve-játékosok sorban álltak a gólszerzésért. Előbb a baloldalon betörő Giovinco, majd távolról Grosso lőtt ígéretesen, mígnem a 62. percben Camoranesi ívelt be jobbról, s Amauri fejjel megszerezte a negyediket. Egy perccel később a Samp hasonló módon egyenlített; Bellucci harcolta ki a labdát, majd középre csavart, s a védők között kibújó Pazzini megszerezte a szépítő találatot.

A hajrában a rövid idő alatt több ziccert is elpuskázó Trezeguet állította be a végeredményt. A hosszas góliszony után alaposan belendülő Juventus immár ismét második a táblázaton, míg a hétvégén a Bolognát oktató genovaiak visszaestek a dobogó aljára.

Juventus-Sampdoria – összefoglaló:

A torinóitól eltérően Nápolyban két gyengélkedő csapat találkozott, s a hazaiak elképedve szemlélték, hogy a vendég Milan Inzaghi és Pato góljaival már a hatodik percben elhúzott. A lombardokat ugyanakkor sújtotta a pech – Nesta ugyanis kiújuló ágyékproblémái miatt már a 8. percben cserét kért.

A hajrában aztán Abate szarvashibája meghozta gyümölcsét. A korábban már figyelmeztetett ex-nápolyi fiatal hátvéd a 86. percben egy buta módon összeszedett sárgalap miatt el kellett hagyja a pályát, a második félidőben helyzetek sokaságát elpuskázó Napoli pedig megérezte a vérszagot. Előbb – a 91. percben – Cigarini szépített egy hatalmas lövéssel, majd Maggio centerezése után Denis fejelt, Didának esélye sem volt.

Napoli-Milan – összefoglaló:

Koman Vladimir csapata, a Bari 2-0-ra kikapott Parmában, a magyar U20-as válogatottal világbajnoki bronzérmes középpályás nem kapott játéklehetőséget. A Debrecennel azonos BL-csoportban szereplő Fiorentina egygólos vereséget szenvedett a Genoa vendégeként.

serie a, 10. forduló

Juventus-Sampdoria 5-1 (2-0)
Torinó, Olimpico, 26 ezer néző. Vezette: Rocchi
Gól: Amauri (26., 62.), Chiellini (42.), Camoranesi (50.), Trezeguet (88.), illetve Pazzini (63.)
Juventus: Buffon – Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso – Sissoko (Poulsen, 53.), Felipe Melo (De Ceglie, 66.) – Camoranesi, Diego, Giovinco – Amauri (Trezeguet, 66.)
Sampdoria: Castellazzi – Stankevicius (Cacciatore, 61.), Gastaldello, Lucchini, Zauri (Bellucci, 37.) – Mannini, Tissone (Padalino, 48.), Poli, Ziegler – Pazzini, Cassano

Napoli-Milan 2-2 (0-2)
Napoli, San Paolo, 45 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Cigarini (91.), Denis (93.), illetve Inzaghi (3.), Pato (6.)
Kiállítva: Abate (86., Milan)
Napoli: De Sanctis – Grava, Rinaudo, Campagnaro (Datolo, 65.), Aronica – Gargano, Pazienza (Cigarini, 63.) – Maggio, Hamsik, Lavezzi – Quagliarella (Denis, 71
Milan: Dida – Abate, Nesta (Kaladze, 8.), Thiago Silva, Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Seedorf – Pato, Inzaghi (Borriello, 73.), Ronaldinho

Genoa-Fiorentina 2-1 (1-0)
Gól: Palladino (43.), Mesto (73.), illetve Marchionni (63.)

Udinese-Roma 2-1 (1-1)
Gól: Floro Flores (21., 84.), illetve De Rossi (42.)
Kiállítva: Basta (68.), illetve Taddei (48.)

Bologna-Siena 2-1 (1-0)
Gól: Adailton (16.), Osvaldo (59.), illetve Calaio (87.)

Catania-Chievo 1-2 (1-1)
Gól: Mascara (43., 11-esből), illetve Mantovani (32.), Marcolini (75.)
Kiállítva: Morimoto (82., Catania)

Lazio-Cagliari 0-1 (0-0)
Gól: Matri (50.)

Livorno-Atalanta 1-0 (0-0)
Gól: Miglionico (68.)

Parma-Bari 2-0 (0-0)
Gól: Bozsinov (58.), Paloschi (66.)

Az élcsoport:
1. Inter 22 pont (9 mérkőzés), 2. Juventus 21, 3. Sampdoria 20, 4. Parma 17, 5. Milan 16 (10-11), 6. Genoa 16 818-20), 7. Palermo 15 (12-9, 9), 8. 15 (9-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik