Élet-Stílus

Hazai fiaskóval nyitott a Pécs

A MiZo Pécs hazai vereséggel kezdte meg szereplését a női kosárlabda Euroligában, miután a nyitóforduló csütörtöki mérkőzésén három ponttal kikapott az olasz Schiótól.

Az NB I-et 5/0-lal kezdő pécsiek Vajda Anna (képünk) 7, majd az ugyancsak válogatott Fegyverneky Zsófia 6 pontjával már 13-6-ra elhúztak, ám a tavaly Európa Kupa-győztes olasz gárda pillanatok alatt fordított.

Ezután “felébredtek” a hazai csapat WNBA-bajnokai – Kelly Mazzante és Nicole Ohlde – is, ám a második negyed elején öt (!) percig gólképtelen volt Fűzy Ákos együttese. A félidőben 30-27 volt az állás.

Nagyszünet után maradt a kosárínség és a rengeteg hiba, a túloldalon Laura Macchi 14 pontnál tartott, az olaszok pedig 30 perc elteltével 42-38-ra vezettek. A záró felvonás már egyáltalán nem a Lauber Dezső Csarnok közönségének szájíze szerint alakult, ugyanis hat perccel a vége előtt 40-51 állt a táblán.
Füzy Ákos: az olaszok akarata érvényesült (MTI)

Füzy Ákos: az olaszok akarata érvényesült (MTI)

nyilatkozat

Fűzy Ákos vezetőedző:
“Hiányzott az összeszokottság, az olaszok akarata jobban érvényesült, szétzilálták a támadójátékunkat. Az 58 kapott pont nem tragédia, de az 55 dobott pont kevés. Határozatlanok voltunk, rossz döntéseket hoztunk, sokat bizonytalankodtunk, és ez lett a végzetünk is.”

Szűk fél perccel – egészen pontosan 24 másodperccel – a vége előtt Iványi Dalma triplájával egyenlítettek ugyan a baranyaiak (55-55), ám Macchi hármasára már nem érkezett válasz. A pécsiek jövő szerdán Krakkóban lépnek pályára.

női kosárlabda Euroliga, 1. forduló

B csoport:
MiZo Pécs-Schio (olasz) 55-58
(19-17, 11-10, 8-15, 17-16)
A magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky 10, Nagy-Bujdosó 10, Vajda 9, Krnjic 9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik