Élet-Stílus

Képeken az új Micra

Az első hivatalos képeken látható az új Nissan Micra. A japán kisautó tágasabb és jobb minőségű utasteret ígér, miközben takarékosabban használható.

A gyár által kiadott grafikák és kiszivárgott, a jármű pontos formáját felfedő vonalas rajzok után itt vannak az első képek az új Nissan Micráról.

Eddig azt hittük, az új modell messze lesz a jelenlegitől, de a tervezők ügyesen mentettek át bizonyos részleteket. Így bár teljesen új, nem tagadhatja felmenőjét. A kocsi alapját a Nissan új V padlólemeze adja. V azaz versatile, vagyis sokoldalú, rugalmas. Ezzel utalnak arra, hogy több más modellnél is használják majd, többek között a Note utódjánál is, amely 2011-ben érkezik.

Az új padlólemez nagyobb tengelytávolságot és tágasabb utasteret eredményez. Ugyanakkor a méretnövekedés ellenére az új Micra 50 kilogrammal könnyebb, mint elődje, ami javítja az autó dinamikáját, miközben kisebb fogyasztást eredményez. A Nissan állítása szerint az autó nemcsak kényelmesebb lesz belül, de a minőség is fejlődik.

Képek (vezess.hu)

Képek (vezess.hu)

Új háromhengeres motort fejlesztett a Nissan a Micrához, amely különösen takarékosnak ígérkezik CVT, fokozatmentes váltóval párosítva. Mindezt megfejeli majd a Start&Stop rendszer.

Elsőként Thaiföldön kerül piacra 2010 márciusában az új modell, majd további 150 országban kezdik el a forgalmazását. A hazai importőr tájékoztatása szerint Magyarországon várhatóan jövő év második felében jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik