Élet-Stílus

Ellenünk hangolnak a vébére a hollandok

Jövő június 5-én Amszterdamban, a világranglista harmadik helyén álló Hollandiával barátságos meccset játszik a magyar labdarúgó-válogatott.

A FIFA-világranglistán a brazilok és spanyolok mögött harmadik helyen álló Hollandia számára ez a mérkőzés lesz a főpróba a hat nappal később kezdődő dél-afrikai világbajnokságra. Az MLSZ szerint a magyarok számára is “kivételesen kedvező anyagi kondíciókat biztosító” találkozó létrejöttében óriási szerepet játszott a Sport5, az MLSZ marketingpartnere, valamint hollandiai kapcsolatait messzemenően kihasználva Erwin Koeman szövetségi kapitány.

A vendéglátóktól származó információk szerint a vb-részvételt 100 százalékos teljesítménnyel kiharcoló holland válogatott gyakorlatilag néhány órával a magyarok elleni meccset követően repül majd – a június 11-től július 11-ig tartó világbajnokság egyik favoritjaként – Dél-Afrikába.

Az MLSZ illetékesei a szerződéskötés tényéről szóló szerdai bejelentést kiegészítették azzal, hogy a magyar válogatott külföldi szereplés esetén még soha nem rendelkezett olyan kedvező pénzügyi háttérrel, mint a hollandiai meccsnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik