Élet-Stílus

Csapda a Real Madrid eltángálása

A spanyol harmadosztályú Alcorcón 38 éves történetének legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy kupameccsen 4-0-ra legyőzte a Realt. A csapat edzője boldog, ugyanakkor aggódik is.

Amíg a harmadosztályú Alcorcón hőstettén ámul a világ, a kiscsapat edzője a hétvégi bajnoki miatt aggódik, miután a játékosai alaposan elfáradtak a Real-verésbe.

„Csodálatosan szép ez a nap, nagyszerű mérkőzés volt. Jól futballoztunk, és elég szerencsések is voltunk ahhoz, hogy éljünk a kínálkozó lehetőséggel” – magyarázta Juan Antonio Anquela a lefújást követően. Ehhez még hozzátette: „Nem állítom, hogy lefutballoztuk a Realt, de amikor arra lehetőségünk volt, gólt, gólokat szereztünk.”

A november 10-én esedékes madridi visszavágó kapcsán az Alcorcón vezetőedzője elmondta: csapata nyilván szenvedni fog a Bernabeu Stadionban, mert „a Real Madrid erős csapat, tudja, mit kell tennie, és bizony képes hazai pályán öt gólt szerezni.”

A visszavágó ugyanakkor még messze van, az UB Conquense elleni harmadosztályú bajnoki viszont vészesen közel – és emiatt Anquela aggódik is egy kicsit.

„Nagyon örülünk a Real elleni győzelemnek, de tulajdonképpen csapdába kerültünk, miután játékosok mindent kiadtak magukból, nagyon elfáradtak, holott vasárnap fontos mérkőzés vár ránk, s számunkra a bajnokság az elsődleges” – mondta.

Amit a Real legyőzőjéről tudni kell

Az 1971-ben alapított klub az első harminc évét a negyedik vonalban, illetve a területi ligában töltötte. A Segunda División B-ben, azaz a harmadosztályban 2000-ben mutatkozott be, majd azt követő években rendre a tabella középső régiójában zárt. Tavaly viszont a harmadik helyen végzett, de a playoffban nem sikerült kiharcolnia a feljutást, az utolsó körben Real Unión de Irún állította meg.

A kék-sárga színekben pompázó Agrupación Deportiva Alcorcón valódi kiscsapat, pályája, a Municipal de Santo Domingo csupán 3 ezer néző befogadására alkalmas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik