Élet-Stílus

Capello maga ellen fordította az olaszokat

Fabio Capello magára haragította az olaszokat azzal, hogy azt állította: az itáliai szurkolók egy része tönkreteszi az ország élvonalbeli labdarúgását.

„A Serie A-ban az ultrák azt csinálnak, amit akarnak, a stadionokban pedig mindenkit sértegetnek” – mondta az angolok olasz szövetségi kapitánya, majd hozzátette, hogy spanyol és angliai arénákban sokkal barátságosabb légkör uralkodik.

A korábban az AC Milan, a Real Madrid, az AS Roma és a Juventus csapatainál is megfordult tréner kijelentésére azonnal reagált többek között Gianni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke, aki szerint Capello állítása nem fedi a valóságot, s amondó, „könnyű egy másik ország válogatottjának szövetségi kapitányaként kritizálni az olasz drukkereket.”

A „sajátjait

A „sajátjait” kritizálta (MTI/EPA)

Fabio Capello irányításával az angolok a vb-selejtezők során tíz mérkőzésen kilencszer győztek, s mindössze egyszer kaptak ki, így csoportelsőként jutottak ki a jövő nyáron esedékes dél-afrikai világbajnokságra.

A 63 éves szakvezető korábban hazájában is próféta tudott lenni: valamennyi olasz csapatával bajnoki címet nyert (igaz, a Juventus sikereit a bundabotrány miatt utólag törölték), ráadásul a Milannal a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott. A Reallal szintén aranyérmes lett a spanyol bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik