Élet-Stílus

A belgákkal játszik a Koeman-csapat

November 14-én, Gentben a dél-afrikai világbajnokságról szintén lemaradó belga együttessel játszik barátságos mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

A belga csapat a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján – amelyen Magyarország nemzeti csapata az 50. – a 68. helyen áll, világbajnoki selejtezőcsoportjában a spanyolok, a bosnyákok és a törökök mögött a 4. helyet szerezte meg, így szintén nem jutott ki a jövő évi vb-re.

A gyenge szereplés miatt a szövetségi kapitányi posztot ideiglenes kinevezéssel ellátó Frank Vercauteren lemondott.

Spanyolország-Belgium, vb-selejtező (2009.09.05)

A belgák új szakvezetője október 1-jétől az a – Koemanhoz hasonlatosan holland – Dick Advocaat, aki előzőleg a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit edzője volt. A szakember az orosz együttessel UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyert.

A november 14-én esedékes genti találkozóra, Erwin Koeman szövetségi kapitány a hét második felében jelöli ki a bő keretét.

Bosznia-Belgium, vb-selejtező (2009.04.01.)

A belgák nemzeti csapata korábban hétszer már legyőzte a magyar válogatottat, amely két döntetlen mellett csak két győzelmet tud felmutatni. Ráadásul utoljára csaknem 51 éve, 1958 novemberében sikerült nyernünk (3-1). A legutolsó belga-magyar mérkőzésen, 1994-ben 3-1-es vereséget szenvedtünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik