Élet-Stílus

A Zaragozán verte el a port a Barcelona – videó

A Barcelona kiütéses győzelemmel feledtette a hétközi botlását: hat gólt rámolt a Camp Nou-ban fellépő újonc Real Zaragozának a Primera División 8. fordulójában.

Kedden a BL-ben a Rubin Kazany hazai pályán tört borsot a Barca orra alá, ugyanez azonban nem jött össze a Zaragozának, amely vasárnap súlyos vereséget szenvedett a Camp Nou-ban.

A spanyol bajnokságban még veretlen, s döntetlenből is csak egyet számoló katalán csapat házi góllövőversenyt rendezett, amelyet – némi meglepetésre – Seydou Keita nyert meg, aki a mostani hárommal ötre tornászta fel a szezonbeli góljai számát.

Zlatan Ibrahamovic kétszer volt eredményes – különösen az első találata volt érdekes, hiszen olyan erővel találta el a labdát szabadrúgásból, hogy Carrizo, a zaragozaiak derék kapusa hiába helyezkedett jól, képtelen volt védeni. A hajrában aztán Lionel Messi is betalált (pazar emelését érdemes többször megnézni), míg átellenben Jorge Lopez kozmetikázott az eredményen.

Xavi, a Barca Európa-bajnok középpályása úgy nyilatkozott, hogy csapata a Rubin Kazany ellen sem futballozott rosszul, a mostani meccshez képest csupán annyi volt a különbség, hogy az elveszített BL-találkozón csak egy gólt sikerült szererezni.

Ibrahimovic pedig arról beszélt, hogy még mindig nincsen csúcsformában, a sima győzelem kapcsán pedig elmondta, hogy „remek érzés hat rúgott góllal megnyerni egy találkozót”.

A hórihorgas svéd az ugyancsak hét gólnál járó David Villával holtversenyben élen áll a mesterlövések listáján. A valenciai csatár szintén eredményes volt a hétvégén – ő nyitotta ki a gólzsákot az Almería otthonában 3-0-ra megnyert mérkőzésen.

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna – amely az előző héten simán „lenyomta” az Atlético Madridot – vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a Racing Santander vendégeként. A magyar légiós a padon ücsörgött.

Primera División, 8. forduló:
Barcelona-Real Zaragoza 6-1 (3-0)
Gól: Keita (24., 41., 86.), Ibrahimovic (29., 56.), Messi (80.), ill. Lopez (78.)

Almería-Valencia 0-3 (0-0)
Gól: Villa (54.), Hernandez (74.), Mata (84.)
Kiállítva: Carreira (63., Almería)

Getafe-Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Gól: Soldado (61.), Parejo (72., 11-esből)
Kiállítva: Gurpegi (42.), Ustraritz (89.) – mindkettő Bilbao

Racing Santander-Osasuna 1-1 (0-0)
Gól: Arana (90.), ill. Pandiani (52.)

Tenerife-Xerez 1-0 (0-0)
Gól: Alfaro (75.)

Valladolid-Deportivo La Coruna 4-0 (1-0)
Gól: Aleman (19., 47.), Costa (77.), Medunjanin (88.)

Villarreal-Málaga 2-1 (1-1)
Gól: Nilmar (27.), Capdevilla (56.), illetve Luque (45.)

Szombaton játszották:
Sevilla-Espanyol 0-0
Sporting Gijón-Real Madrid 0-0
Atlético Madrid-Real Mallorca 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik