Élet-Stílus

Háborúra készül a focivébé házigazdája

A dél-afrikai labdarúgó-válogatottnak úgy kell készülnie a jövő évi, hazai rendezésű világbajnokságra, mintha háborúba menne – nyilatkozta a csapat újdonsült brazil kapitánya.

Carlos Parreira, az együttes pénteken kinevezett szövetségi kapitánya a Sunday Times című lapban megjelent nyilatkozatával, különösen a háborús hasonlattal a küzdőszellem felélesztésének szükségességére igyekezett ráirányítani a figyelmet.

Háborúra készül a focivébé házigazdája 1

“Első számú prioritás, hogy elérjük: a játékosok ismét becsüljék önmagukat. A munkámban arra helyezem a hangsúlyt, hogy kihozzam belőlük a pozitív energiákat, illetve maximalizáljam az egyéni és a kollektív erőket” – fogalmazott a brazil válogatottal 1994-ben világbajnok Parreira, aki már dolgozott a dél-afrikai nemzeti együttesnél is, melynek éléről családi okok miatt 2008 áprilisában távozott.

Joel Santanának, a válogatott korábbi kapitányának azért kellett távoznia egy hete – mindössze nyolc hónappal a világbajnoki rajt előtt -, mert irányításával a Bafana 27 mérkőzéséből csak tízet nyert meg, hármat hozott döntetlenre, 14 alkalommal pedig kikapott.

Parreira tervei szerint a dél-afrikai alakulat januárban egy hónapot Rio de Janeiro közelében edzőtáborozik majd, áprilisban pedig Németországban készül a vb-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik