Élet-Stílus

Az életéért küzdött a Liverpool

Mint amikor megsebeznek egy vadállatot, s az hirtelen kettőzött erővel küzd az életéért. Alex Ferguson szerint így küzdött vasárnap a Liverpool. Meg is nyerte a ManU elleni rangadót. A sérült Steven Gerrard nélkül is.

Vidics és az amerikaiak

Mi a közös a Liverpool és a Manchester United utóbbi három párharcában? Igen, mindhármat a Liverpool nyerte. S még? Így van: mindhárom meccsen piros lapot kapott a szerb Nemanja Vidics. S lassan szokássá válik az is, hogy a ManUnited liverpooli fellépései előtt a hazai drukkerek tiltakozó felvonuláson vegyenek részt. Vasárnap több ezer liverpooli szurkoló tüntetett a két amerikai tulajdonos, George Gillett és Tom Hicks ellen. “Mit akarunk? – Jenkik, haza! – Mikor? – Most!” – zúgta a tömeg, amely elégedetlen a “jenkik” klubvezetési módszereivel. Hicks és Gillett 2007-ben azt ígérte a liverpooli szurkolóknak: nem lesz adósság, lesz viszont új stadion. A helyzet 2009-ben: adósság van, stadion viszont nincs.

Mennyi az annyi?

Rafa Benítez, a csapat edzője a gyenge eredmények kapcsán arra hivatkozott, hogy neki a csapatépítés során nem állt annyi pénz a rendelkezésére, mint riválisainak. Ami nem igaz: 2004 júniusától Benítez 80 millió fonttal többet költött, mint Ferguson, s ha a játékosok fizetését is beleszámítjuk, akkor a különbség 95 millió font a Liverpool javára. Elég csak összevetni azt, hogy 2004 nyarán Benítez 20 millió fontot költött a Cissé-Morientes csatárduóra. Bevált? Nem. Ferguson ugyanazon a nyáron ugyanúgy 20 milliót invesztált a csatársorba, megvette Wayne Rooney-t. Bevált? Be bizony. A sor tetszőlegesen folytatható. A Chelsea-be például akkoriban érkezett Didier Drogba, 24 millió fontért – szombaton a Blackburn ellen lőtte a 102. gólját a Chelsea mezében. Mire vitte hozzá képest a liverpooli Cissé-Morientes tandem? Hát, nem sokra.

Reménytelen esetek

Liverpoolban nem csak a hozzáértő klubvezetés és az új stadion hiányzik, hanem a csapat is – ez volt az utóbbi napok tapasztalata. Insúa? Reménytelen eset. Lucas Leiva? Tőle még Igor Biscan is jobb volt. N’Gog és Voronyin? Ugyan… Akkor már inkább John Aldridge, ötvenegy évesen és sörhassal. Reina, Glen Johnson és Torres – csak bennük bízhattak a hazai szurkolók. Meg abban, hogy Carragher nem lesz “öngólos kedvében”. Nem volt, bár csak a játékvezető jóindulatán múlott, hogy nem kapott pirosat Owen lerántásáért.

Az életéért küzdött a Liverpool 1

Reményt keltő eredmény

A kezdés előtt a manchesteri drukkerek felfújható strandlabdákkal dobálták tele a szektoruk előtti részt, így emlékezve meg a Sunderland egy héttel ezelőtti, Liverpoolnak lőtt “strandlabdás góljáról”. A móka jó volt, de ez volt minden, ami manchesteri részről pluszként említhető. A szaksajtó által már eltemetett, előzetesen esélytelenebbnek tartott Liverpool ugyanis minden labdáért keményen megharcolt – és megérdemelten nyert.

(A cikket partneroldalunk, a Focitipp.hu-tól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik