Élet-Stílus

Torres eldöntötte az angol szuperrangadót – videó

A Liverpool zsinórban harmadszor is legyőzte az angol bajnoki címvédő Manchester United gárdáját. A rangadó két gólt és két kiállítást hozott.

Nemanja Vidics alighanem pikkel a Liverpoolra. A szerb védőt ugyanis a címvédő United legutóbbi két – egyaránt elvesztett (1-2, 1-4) – Liverpool elleni találkozóján kiállították, és nem járt másképp vasárnap délután sem.

Történt, hogy egy Owen elleni kemény belépő után az utolsó emberként vétkes Carragheren megkönyörült Andre Marriner játékvezető, a szabadrúgásnál előrehúzódó szerb bekk pedig a sípszóig kedélyesen eldiskurált a liverpooli középső védővel; nyilván arról, hogy miért jár piros, avagy miért nem.

A 90. percben viszont Kuyt lépett meg, Vidics csak leteperni tudta, s mivel volt egy sárgája, mehetett is az öltözőbe, a vörösök ellen immár megszakítás nélkül harmadszor. Az emberfogó kanosszája előtt azért történt egy s más a derbin.

Az első félidő legnagyobb ziccerét a hazaiak hagyták ki, ekkor Van der Sar kétszer is nagyot védett; előbb Fabio Aurelio bal felső sarokba tartó szabadrúgását, majd Kuyt ismétlését is kipiszkálta. A másik oldalon Rooney lesgólja – nem is ok nélkül – okozott némi feszültséget a vendégek kispadján.


A kilépő Torrest nem lehetett megállítani (MTI/EPA)

A kilépő Torrest nem lehetett megállítani (MTI/EPA)

Liverpool-helyzettel rajtolt a második félidő: a kapussal szembekerülő Kuyt talán túl előzékenyen Benayount választotta, az izraeli lőtt is, ám Vidics belevetődött a kísérletbe. A 65. percben előnybe került az FC. Benayoun indította remek labdával a jobbszélen elrobogó Torrest, Ferdinand lebirkózni sem tudta a spanyolt, aki Van der Sar válla fölött a kapu bal oldalába bombázott.

Liverpool-Man. United – összefoglaló:

A United próbálta felpörgetni a tempót, s ebben az újonnan érkezett játékosok, a nagy füttykoncerttel fogadott Owen illetve Nani is szerepet kaptak. Az angol válogatott támadó nem sokkal később helyzetet is teremtett a tizenhatoson belül. Remekül fedezte a labdát, majd az ötös jobb sarkánál érkező Valencia elé továbbított.

A középpályás lőtt, a labda a felső lécről vágódott ki – miközben Carrick senkitől sem zavartatva álldogált a tizenegyes pontnál.

A hajrában Vidics kiállítása után Mascherano is hasonló sorsra jutott; a hosszabbításban csúnyán beleszállt a kapuját elhagyó manchesteri hollandba. Második sárga volt, de járt érte a piros is. Amikor már úgy tűnt, semmi sem változik, Kuyt kapott egy labdát a középpályán, a balján robogó N’goghoz továbbított, aki Van der Sar mellett a bal alsó sarokba gurított.

Reina N'gog nyakában - ismét a Liverpool nyerte a derbit (MTI/EPA)

Reina N’gog nyakában – ismét a Liverpool nyerte a derbit (MTI/EPA)

A Liverpool győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a két meccsel kevesebbet játszó Arsenalt, s így ötödik, a United lépéshátrányba került a Blackburnt szombaton kiütő Chelsea-vel szemben.

premier league, 10. forduló

Liverpool-Manchester United 2-0 (0-0)
Liverpool, Anfield Stadium 44 188 néző.
Vezette: Marriner
Gól: Torres (65.), N’gog (96.)
Kiállítva: Vidics (90.), illetve Mascherano (95.)
Liverpool: Reina – G. Johnson, Carragher, Agger, Insua – Lucas, Mascherano – Benayoun (Skrtel, 90.), Kuyt, Fabio Aurelio – Fernando Torres (N’gog, 81.)
MU: Van der Sar – O’Shea, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Scholes (Nani, 74.), Giggs – Berbatov (Owen, 74.), Rooney

Bolton-Everton 3-2 (2-1)
Gól: Lee (16.), Cahill (27.), Klasnic (86.), illetve Saha (32.), Fellaini (55.)

Manchester City-Fulham 2-2 (0-0)
Gól: Lescott (53.), Petrov (60.), illetve Duff (62.), Dempsey (68.)

West Ham-Arsenal 2-2 (0-2)
Gól: C. Cole (74.), Diamanti (80., 11-esből), illetve Van Persie (16.), Gallas (37.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 24 pont, 2. Manchester United 22, 3. Arsenal 19 (29-13, 9 mérkőzés), 4. Tottenham 19 (21-14), 5. Liverpool 18 (24-13), 6. Manchester City 18 (16-9, 9 mérkőzés), …12. Bolton 11 (14-15), …14. Everton 11 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik