Élet-Stílus

Rómában nyert a Livorno, Firenzében a Napoli – videó

A Serie A-ban nagy meglepetésre a sereghajtó Livorno egy góllal nyert a Roma otthonában, míg a Debrecen-rivális Fiorentina szintén otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. A Lazio szekere is döcög.

A római kékeknél maradva. A héten a kisebb krízise ellenére komoly játékerőt képviselő Villarrealt az Európa Ligában legyűrő Lazio Bariba utazott, s meglepően sima vereségbe szaladt bele. A déliek korán előnybe kerültek, míg szünet után Meggiorini kettőre növelte a különbséget.

Az apuliaiaknál a 78. percben pályára lépett Koman Vladimir is, a középpályás a hajrában egy lövést is eleresztett. A Lazio hét mérkőzés óta nyeretlen az olasz bajnokságban, míg a Bari már Európa Ligát érő helyen toporog.

A meglepő eredmények sorát gazdagítja a Lazio ősellenségének Livorno elleni betlije is. A héten a Fulham otthonában 1-1-et játszó Roma az erős Doni – Cassetti, Méxes, Burdisso, Riise – Taddei, De Rossi, Faty, Perrotta – Vucinic, Menez tizeneggyel fogadta a Livornót, ám a farkasok hiába támadták végig az első játékrészt, Tavano a toszkánoknak szerzett vezetést.

Gilardino eltűnt a nápolyi bekkek - Rinaudo és pazienza - gyűrűjében (MTI/EPA)

Gilardino eltűnt a nápolyi bekkek – Rinaudo és Pazienza – gyűrűjében (MTI/EPA)

Szünet után De Lucia bravúrral fogta Burdisso fejesét, majd a livornói kapust időhúzás miatt kiállították, a Roma tíz ember ellen próbálkozhatott a 64. perctől. A vendégek viszont kiválóan zártak, sőt, a legnagyobb helyzetet Candreva hagyta ki.

Roma-Livorno – Tavano gólja:

Firenzében is lógó orral sétáltak le a hazai játékosok. A kiegyenlített találkozó elsősorban a második félidőre pörgött fel.

Előbb Gilardino majd Jörgensen hagyott ki ziccert a hazaiak részéről, míg a nápolyiakat megfoghatta (volna), hogy a hivatalos személyzettel szóváltásba keveredő Walter Mazzari szakvezetőt felzavarták az Artemio Franchi tribünjére.

Nem így történt. A Napoli előbb egy Hamsik-kiugrást követő Gobbi-akasztás nyomán büntetőt lőhetett (Quagliarella kihagyta), ám a hajrában érkezett a másik új szerzemény, a Sampdoriában épp Mazzari keze alatt játszó Maggio, és Denis passza után finom mozdulattal a hazai kapuba helyezett.

A firenzeiek botlásának a legutóbbi négy bajnokiján győzelem nélkül maradó Juventus volt a haszonélvezője. A Siena otthonába látogató Ferrara-legénység igazolta a papírformát, és az utóbbi időben lassan védjegyévé váló 1-0-s diadallal (Diego centerezését Amauri fejjel juttatta a kapuba) leszakította a violákat.

Ismét Chiellini volt a torinóiak egyik legvállalkozóbb futballistája (MTI/EPA)

Ismét Chiellini volt a torinóiak egyik legvállalkozóbb futballistája (MTI/EPA)

A torinóiak legaktívabb „támadója” ezúttal is a Hapoel elleni BL-meccset eldöntő védő Chiellini volt, a középső bekk előbb fejessel riogatott, majd lőtt egy bődületes kapufát (igaz, lesen lépett ki).

Siena-Juventus – Amauri gólja:

serie a, 9. forduló

Roma-Livorno 0-1 (0-1)
Gól: Tavano (40.)
Kiállítva: De Lucia (64., Livorno)

Atalanta-Parma 3-1 (1-0)
Gól: Valdes (43.), Tiribocchi (53.), Peluso (85.), illetve Paloschi (78.)

Bari-Lazio 2-0 (1-0)
Gól: Barreto (11.), Meggiorini (69.)
Kiállítva: Dabo (82., Lazio)

Cagliari-Genoa 3-2 (0-1)
Gól: Biondini (55.), Nene (78., 11-esből), Lazzari (87.), illetve Mesto (20.), Floccari (59.)
Kiállítva: Moretti (76., Genoa)

Fiorentina-Napoli 0-1 (0-0)
Gól: Maggio (88.)

Palermo-Udinese 1-0 (1-0)
Gól: Bovo (7.)

Siena-Juventus 0-1 (0-0)
Gól: Amauri (72.)

Az élcsoport:
1. Inter 22 pont, 2. Sampdoria 20, 3. Juventus 18, 4. Palermo 15 (12-9), 5. Fiorentina 15 (8-6), 6. Bari 14 (10-5), 7. Parma 10 (10-12), 8. Napoli 13 (12-14), 9. Genoa 13 (16-19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik