Élet-Stílus

Távozik a Pick Szeged vezetőedzője

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Vladan Matics vezetőedzővel.

A szerb szakember távozása nem meglepő, mivel a Kecskeméttől elszenvedett szerdai vereséget (40-32) követően a szurkolók egy emberként követelték menesztését.

Mivel Matics a válogatottnál másodedzőként dolgozik, Csoknyai István szövetségi kapitány sietett leszögezni: segítője marad.

Matics egyelőre marad a válogatottnál (MTI)

Matics egyelőre marad a válogatottnál (MTI)

“A válogatottra jövő héten a hazai Pannon-kupa vár, és Matics biztos a másodedző lesz. Utána sokáig nem lesz itt feladat. A csapatban eddig ő képviselte a szegedi vonalat. Úgy tudom, a játékosokkal változatlanul jó a viszonya, és ez a fontos” – mondta Csoknyai, aki hozzátette: más lenne a felállás, ha Matics a jövőben esetleg külföldön vállalna munkát, de ezzel egyelőre nem kíván foglalkozni.

Matics 2007-ben bajnoki címhez segítette a Szegedet, egy évvel később pedig Magyar-kupát nyert az együttessel. Márciusban a Nordhorntól a KEK negyeddöntőjében elszenvedett 34-25-ös vereség után felajánlotta lemondását, ám végül az évad végéig a helyén maradt, majd a klubvezetés úgy döntött, hogy az új szezont is a szerb szakemberrel kezdi meg a csapat.

A Csurgó elleni szombati bajnoki mérkőzésen ideiglenesen Avar György eddigi másodedző és Lele Ambrus klubelnök ül a kispadon.

Az egyesület további bejelentéseket vasárnap délután közöl a szurkolói ankéton, ekkor kiderülhet az is, ki lehet az új vezetőedző. A posztra a Tisza-partiak korábbi trénere, a jelenleg Nagy-Britanniában dolgozó Dragan Djukics a legesélyesebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik