Élet-Stílus

A szokásos lezárásokkal ünneplünk

Az október 23-i ünnepségek és megemlékezések miatt rengeteg helyen lesz megállási tilalom vagy teljes lezárás a fővárosban.

Az állami hivatalos megemlékezések miatt tilos megállni, 19-én 6 órától 24-én 8 óráig a Blaha Lujza téren a teljes parkolóban. 22-én, 20 órától 23-án 12 óráig a Kossuth téren körben, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Szalay utca és a Markó utca között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Vajkay utca mindkét oldalán, a Vértanúk terén körben, a Kozma Ferenc utca mindkét oldalán, a Szalay utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között.

Ugyancsak tilos az autóknak parkolni 22-én 0 órától, 23-án 12 óráig a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, az Akadémia utca mindkét oldalán, a Felvonulási téren, az Olof Palme sétányon.

Az ünnep napján lezárásra kerül 6 órától 11 óráig a Kossuth Lajos tér, a Vértanúk tere és az Alkotmány utca, az Akadémia utca, valamint a Dózsa György út, a Podmaniczky utca és az Ajtósi Dürer sor. Továbbá 0-tól 24 óráig a Belváros jó néhány utcája. Így a Galamb utca mindkét oldala, a Madách téri parkoló, a Bajcsy-Zsilinszky út , a Madách tér és az Arany János utca között, az Erzsébet tér, a József nádor téren, a Március 15. tér. Az Andrássy út mindkét oldali szervízútja. Az Üllői út páros oldalán a Kisfaludy utca és a József körút között, József körút páros oldalán az Üllői út és a Práter utca között.

Ahol emlékezhet

Aki a katonai tiszteletadásra és a zászlófelvonásra kíváncsi, 9 órára menjen a Kossuth térre. Csak pár lépésre, a Vértanúk terén emlékeznek a közjogi méltóságok 10-kor. Az ünnepi műsort némileg arrébb, az Ötvenhatosok terén tartják 11 órai kezdéssel.

Ezzel egy időben, Orbán Viktor beszédével emlékezik a Fidesz, Budán a Nagytétényi út 275-nél. Az SZDSZ délután egyre megy a Rákoskeresztúri Köztemető 301-es parcellájához, a Jobbik pedig 3-kor kezd a Deák téren.

A Fidesz nagy rendezvénye mentén tilos megállni Budán, 23-án 6-órától 15 óráig a Nagytétényi úton a Szentháromság utca és a Föld utca között mindkét oldalon, Szabadság utcában a Zambelli utca és a Nagytétényi út között mindkét oldalon, Templom utcában a Zambelli utca és a Nagytétényi út között mindkét oldalon, Landler Jenő utcában a Nagytétényi út és az Úttörők útja között mindkét oldalon, Kiss János utcában a Nagytétényi út és az Úttörők útja között mindkét oldalon.

Október 23. térképen: klikk a képre

Október 23. térképen: klikk a képre

Lezárásra kerül ugyan ezen a napon, ugyan ezen a környéken a Nagytétényi út, a Petőfi Sándor utca és az Angeli út között, a Szentháromság utca a Zambelli utca és a Nagytétényi út között, a Templom utca a Zambelli utca és a Nagytétényi út között, a Szabadság utca a Zambelli utca és a Nagytétényi út között, Úttörők útja a Kiss János utca és a Landler Jenő utca között.

A „64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom” rendezvénye miatt, 23-án 11 óra 30 perctől 23-án 15 óráig a Március 15. tér , az Apáczai Csere János utca és a Petőfi tér lesz lezárva. A „Jobbik Magyarországért Mozgalom” miatt 11 óra 30 perctől 18 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út a Deák tér és az Andrássy út között, majd 13-tól 18 óráig a Károly körút a Deák tér és az Astoria között, valamint a Király utca a Kazinczy utca és a Deák tér között, az Andrássy út az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a József Attila utca a Roosevelt tér és a Bajcsy-Zsilinszky út között, és a Bajcsy-Zsilinszky út a Nyugati tér és az Andrássy út között.

A „Magyar Nemzeti Bizottság 2006” rendezvényei miatt pedig 17 órától 22 óráig az Alkotmány utca a Kossuth Lajos tér és a Honvéd utca között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik