Élet-Stílus

Loeb nem indulhat a Forma-1-ben

Nem állhat rajthoz Abu-Dzabi Nagydíjon az ötszörös rali-világbajnok francia Sebastien Loeb, mert nem rendelkezik az induláshoz szükséges szuperlicenccel.

Sebastien Loeb ralicsapata, Citroen kedd este jelentette be, hogy klasszis versenyzőjüknek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem adta meg az F1-es engedélyt.

Loeb nem indulhat a Forma-1-ben 1

Korábbi sajtóhírek szerint a 35 éves francia versenyző a Toro Rosso istálló egyik autóját vezette volna Abu-Dzabiban, a Forma-1-es vb-sorozat idei zárófutamán, november elsején.

Loeb csütörtöktől hatodik rali-világbajnoki címéért küzdhet Walesben. A pontversenyt jelenleg a finn Mikko Hirvonen vezeti, a francia sztár egy ponttal lemaradva a második.

Rossi ralizik

Valentino Rossi, a MotoGP-n legnagyobb sztárja jövő márciusban rajthoz áll a Mexikó-ralin. A nyolcszoros világbajnok olasz a La Gazzetta dello Sport című lap szerdai számában elmondta, hogy egy Ford Focus WRC-vel indul majd a vb-futamon. Rossi, aki jelenleg vezeti a MotoGP világbajnoki pontversenyét, korábban kétszer vett már részt rali világbajnoki futamon: 2002-ben Nagy-Britanniában, 2006-ban pedig Új-Zélandon versenyzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik