Élet-Stílus

Egy Loki-szurkoló beszámolója

A Debreceni VSC, a harmadik Bajnokok Ligája mérkőzésén is vereséget szenvedett. Ezúttal az olasz sztárgárda Fiorentina gurított négy gólt a cívisvárosi csapatnak. Ám a szurkolók mégis elégedetten távoztak a stadionból, hiszen a vendég találatok mellett három csodaszép Loki gólt is láthattak.

Újabb Bajnokok Ligája mérkőzés következett, mely egyben újabb utazást is jelentett a debreceni szurkolóknak. Közel húszezren gondolták úgy, hogy személyesen is megtekintik a firenzeiek elleni elit ligás összecsapást. Ezúttal a klub vezetői nem indítottak különvonatot (talán féltek a sztrájktól), így maradt a buszos utazás. Most is több százan indultak el gépkocsival, megsokszorozva az M3-as autópálya forgalmát…

A menetrend a szokásos formában zajlott. A nehézkes parkolás után a szurkolók egy része, felfedezte a környéket. Rövid ismerkedés és poharazás után a többi szurkolóval közösen vonultunk be a stadionba. A szurkolás már jóval a meccs kezdete előtt megkezdődött. A Bajnokok Ligája himnusza előtt, a Loki saját indulóját is lejátszották, melyet a Tankcsapda zenekar népszerű frontembere Lukács Laci írt.

A meccs képekben

A meccs képekben

„Üvölts úgy, ahogy a torkod bírja, hogy jöhet még egy gól” – a második percben meg is szerezte első BL gólját a Debrecen! Ekkor felrobbant a Puskás Stadion! Még talán fel sem fogták a szurkolók, hogy gólt ért el szeretett csapatok, amikor az eredményjelző táblán a vendégek oldalán egy hármas – majd egy négyes szám jelent meg. A vendég firenzei szurkolók, akik úgy ötszázan lehettek persze ünnepeltek, énekeltek, egyszerűen jól érezték magukat.

A második félidőben aztán a kitartó hazai szurkolók buzdítása mellett a Loki igazán kitett magáért! A szünet után is rohamoztak, nem adták fel a fiúk! Zúgott a Hajrá Debrecen! Hajrá Loki! A piros-fehér sálak, pedig megszakítás nélkül lobogtak. A végén sajnos megint nem jött össze a pontszerzés, ám a csapat minden elismerést megérdemel, hiszen kiszolgálta azt a negyvenkétezer nézőt, amely rájuk volt kíváncsi.

A lefújás a vendég drukkerek megtapsolták a Lokit, a Fiorentina edzője is elismerően beszélt a cívisvárosi csapatról. Ne felejtsük el, hogy három gólt rúgott a Debrecen! Még az olasz bajnokságban is ritka, hogy egy élgárda ennyi gólt rúgjon!

A visszaút, már csendesebben telt, a nagy hangoskodás elmaradt. A meccs másnapján mindenki az esti mérkőzésről beszélt. Egybehangzó vélemény, hogy a DVSC letette névjegyét Európában, ha ez pontokban nem is mutatkozik még meg, de játékban felvette a versenyt ellenfeleivel. Elég csak megnézni a találkozó statisztikáját! A csapat rengeteget tanul az ilyen iramú összecsapásokból, és talán ez pontokban is megmutatkozik majd. Addig is örüljünk neki, hogy a Debrecen elhozta nekünk a Bajnokok Ligája hangulatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik