Élet-Stílus

Dombi terve: rossz játékkal pontot szerezni

Dombi Tibor egyetért azzal, hogy a Debrecen élvezetes, jó mérkőzésen kapott ki 4-3-ra a Fiorentinától. A veterán szélső az FN.hu-nak adott villáminterjújában elmondta, nem bánná, ha „rossz játékkal" sikerülne pontot szerezni a BL-ben.

Reális eredmény született?

Összességében igen, viszont kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna, miután a helyzetek száma közel egyenlő volt. Számunkra elsősorban az olasz csapat megcsíphető a csoportban, a másik két klubot erősebbnek, jobbnak érzem.
A Lyon elleni mérkőzéshez nem sok közünk volt, és a liverpooli találkozón is nagy volt a különbség. A Fiorentina ellen viszont kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna.

Miért nem sikerült?

Elsősorban a figyelmetlenség ennek az oka. Elismerem, hogy nagyon jó csapat a Fiorentina, de hazai pályán bizony soknak tűnik ez a négy kapott gól. A selejtezőkben összeszedettebbek voltunk hátul, besegítettünk egymásnak, most azonban sokszor magukra hagyjuk a védőinket, és súlyosan megfizetünk érte. A csapat védekezésén lehet, sőt, feltétlenül kell is javítanunk.





Milyen volt a hangulat az öltözőben?

Vegyes… Az mindenki számára öröm, hogy kitűnő meccset játszottunk egy olasz élcsapattal, amely ellen három gólt szereztünk, ráadásul mi birtokoltuk többet a labdát. Közben viszont az is eszünkbe jut, hogy már megint vesztettünk. Én bizony nem bánnám, ha rossz játékkal pontot szereznénk.

A harmadik főtáblás mérkőzésen született meg a Debrecen régóta várt első Bajnokok Ligája-gólja, amelyet aztán újabb kettő követett. Ennek azért feltétlenül örülhetünk.

Ebből is látszik, lassan lépegetünk előre. Szerencsére a gólok már jönnek, remélem, hamarosan pontok is követik azokat.

Mennyivel zárhat a Debrecen?

Számunkra már a BL-szereplés is ajándék. Fantasztikus érzés megtapasztalni a szurkolók szeretetét, valamint a közvélemény, valamint a média támogatását és hozzáállását. Már csak miattuk is pontot kellene szereznünk, egyet vagy kettőt.

GALÉRIA

GALÉRIA

Mire számít a soros firenzei mérkőzésen?

Hasonlóra, mint kedd este, de ez a Bajnokok Ligája, s ebben a sorozatban minden megeshet. Talán még az is megtörténhet, hogy a Fiorentina otthonában jobb eredményt érünk majd el.
Az persze nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a riválisaink kiélezett csatát vívnak a továbbjutásért, ezért valamennyiüknek az ellenünk vívott találkozók is életbevágóan fontosak.

A sportlap egymillió forintot ajánlott fel az első gól szerzőjének, a pénz Czvitkovics Péteré lett. Tudja, mihez kezd vele?

Ha jól tudom, felajánlja jótékony célra.

Szép gesztus.

Valóban. És az milyen szép lenne, ha sikerülne nyernünk, pontokat vagy pontot szerezni a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik